Kutsikavabrikust pääsenud Bosch otsib kodusoojust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Bosch unistab helgemast tulevikust.
Bosch unistab helgemast tulevikust. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Bosch on umbes viieaastane isane kollilaadne koer. Uute inimestega harjumiseks vajab ta aega, sest on üks koertest, kes pääses kutsikavabrikust tänu tähelepanelikule loomasõbrale, kes edastas põllumajandus- ja toiduametile (PTA) vihje väidetavalt kehvades oludes elavate koerte kohta. 

Kui ametnikud koos varjupaiga töötajaga sellesse Pärnumaa külakeses asuvasse elamusse jõudsid, avanes kurb vaatepilt. Kõik kohad olid kaetud mustuse ja roojaga, toad olid kottpimedad, koerad segaduses ja ärevil. Õu oli aiaga piiramata ja loomapidaja sõnutsi käis ta koeri iga päev rihma otsas jalutamas. Avanev vaatepilt näitas aga hoopis midagi muud: need loomad polnud ilmselt kunagi päevavalgust näinud ega õues käinud.

Kõik koerad olid hooldamata ja väga halva tervise juures. Ülevaatusel selgus, et neil olid nii sise- kui välisparasiidid ning nende kehad olid kaetud kaklushaavadega. Paljud neist on pimedad või osaliselt pimedad, mitmel on eluohtlik südameklapi rike.  

Kokku võõrandas PTA vastutustundeta loomaomanikult 36 koera. Neist kuus on peagi minemas teiste loomakaitseorganisatsioonide hoole alla. Viie koera tervislik seisund oli paraku niivõrd kriitiline, et nad ei pidanud vastu: neist kaks surid ja kolme puhul tuli vastu võtta otsus eutaneerida.

Praegu on Pärnumaalt päästetud koerad turvaliselt Varjupaikade MTÜ hoole all ja nii mõnigi neist, teiste hulgas Bosch, otsib kodusoojust. 

Bosch on kiibitud, vaktsineeritud, kastreeritud ja saanud parasiiditõrje. Koeraga saab tutvust sobitada Pärnu varjupaigas, lisainfot võib küsida meilil parnu@varjupaik.ee ja telefonitsi 524 6705. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles