Taskuhääling Intriigid, suvemelu ja luukered ehk Grillime riigikogu liikme Marko Šoriniga liha ja vahukomme

Copy
Mis saaks olla paslikum, kui salvestada kuumal jaaninädalal taskuhääling suvepealinna kaunis looduses, panna grill huugama ja liha restile särisema? Kodukohas suvitav Marko Šorin oli samuti selle mõttega päri.
Mis saaks olla paslikum, kui salvestada kuumal jaaninädalal taskuhääling suvepealinna kaunis looduses, panna grill huugama ja liha restile särisema? Kodukohas suvitav Marko Šorin oli samuti selle mõttega päri. Foto: Urmas Luik

Kuna ametlikult jõudis kätte suvi ja käes on jaaninädal, väljume steriilsest Pärnu Postimehe stuudiost, haarame ühes keelekarastuse ja natuke muud head-paremat ning läheme jõe äärde grillima. Olime endaga kaasa kutsunud riigikogu liikme, keskerakondlase Marko Šorini, kes oli meeleldi nõus kiviviske kauguselt Sindist kohale sõitma.

Ennelõunal kümne aegu päike juba lõõmab. Linnud laulavad. Avalik grillimiskoht suvepealinnas Jaansoni raja ääres Pärnu jõe paremkaldal on ümbritsetud lopsaka rohelusega. Jõesängis Pärnu lahte looklev vesi sätendab päikese käes. Talvel oleks samal ajal siin haudvaikne, aga praegu möödub meist taamal kergliiklusteel päris palju inimesi. 

Ajame grilli huugama. Natukese aja pärast viskame vorstid ja šašlõki restile särisema.

Naudime mõnusat suveilma ja puhume juttu. Räägime vaata et kõigest, mis hingel. Kuigi Šorin on praegu kodukohas puhkuselainel ega pea isegi kella vaatama, tundub, et hingel tal üht-teist siiski on. On ju riigi valitsemise juures praegu pingelised ajad. Niisiis ei saa me nõnda vabas õhkkonnaski üle ega ümber poliitilistest intriigidest.

Taskuhäälingu külaliseks on Marko Šorin.
Taskuhäälingu külaliseks on Marko Šorin. Foto: Urmas Luik

Õnneks jõuame muljetada paljust muustki: suvest, puhkamisest, Pärnust, Sindist ja selle mainest, sildadest, (hevi)muusikast, hobidest ja kõigest muust, mis kolmel karusel mehel (hevifänn Šorinil on seljas must luukerega T-särk!) grilli ääres jutuks tuleb.

Kui kõigi kõhud saavad lihast pungile, võtab Šorin enda peale magustoidu valmistamise. Kõigepealt ajab ta orgi otsa valged vahukommid ja soojendab neid süte kohal, kuni need nii nagu plaažil peesitajad suvisema jume saavad. Siis sätib riigikogulane vahukommid ühes šokolaadiga küpsiste vahele. Šokolaad sulab küpsiste vahel kokkupuutel kuuma vahukommiga hetkega pruuniks soojaks kreemiks. Kus see on alles magus suutäis!

Kui leht saab loetud, sobiob see kenasti tulehakatuseks.
Kui leht saab loetud, sobiob see kenasti tulehakatuseks. Foto: Urmas Luik

Parlamendiliikmega vestlevad Lauri Habakuk ja Kristo Niglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles