Vapimärgi kavaleri nimeline fond toetab kultuuriõppureid

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna vapimärgi kavaler Arnold Anton tähistas mullu oma sajandat sünnipäeva, temanimelist kultuuristipendiumigi hakati maksma läinud suvest.
Pärnu linna vapimärgi kavaler Arnold Anton tähistas mullu oma sajandat sünnipäeva, temanimelist kultuuristipendiumigi hakati maksma läinud suvest. Foto: Jüri Looring

Pärnu linnavalitsus kutsub kultuurierialade õppureid taotlema Pärnu muusiku ja kirjamehe Arnold Antoni nimelist kultuuristipendiumi.

Jätkamaks vanaisa ideaale ja arendamaks Pärnu kultuurielu, asutati Arnold Antoni lapselapse Riivo Antoni ettepanekul Antoni pere ja sugulaste, kultuurisõprade ja linna koostöös stipendium Pärnu inimestele, kes õpivad mõnd kultuurieriala Eesti või välismaa õppeasutuses. Ühiselt antava toetuse eesmärk on aidata kaasa Pärnumaa kultuurielu mitmekesistamisele, annete ja ideede arendamisele kultuuri valdkonnas ning arengu jätkusuutlikkuse tagamisele.

Stipendiumi saab kasutada nii õppetegevuse toetamiseks, sealhulgas õppemaksu tasumiseks kui uurimistööde tegemiseks, loometegevuse projektide rahastamiseks, vajalike vahendite soetamiseks ja muude otseselt õppetegevusega seotud kulude katmiseks. Kandideerimise tingimuseks on taotleja rahvastikuregistrijärgne elukoht Pärnu linnas.

Kandidaatidel tuleb täita linna kodulehel asuv taotlusvorm, esitada elulookirjeldus, tõend õppeasutuses õppimise kohta ja motivatsioonikiri ülevaatega oma erialastest eesmärkidest. Peale selle tuleb esitada ülevaade seniste edusammude, stipendiumi eeldatava kasutuse ja plaanitava rolli kohta Pärnu kultuurielu edendamisel. Taotlusi saab esitada 1. augustini.

Arnold Anton on põline pärnakas, Pärnu linna vapimärgi kavaler ja 2011. aasta Johann Voldemar Jannseni nimelise kultuuripreemia laureaat. Anton on uurinud ja talletanud Pärnu muusika- ja kultuurielu paljude kümnendite jooksul ning olnud aktiivne orkestrijuht. 1935. aastal õppis ta Ferdinand Davidi juhendamisel viiulit just tänu toona saadud stipendiumile. 

Mullu juunis tähistas Arnold Anton oma 100 aasta juubelit ja tänavu Eesti lipu päeval 101. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles