INTERVJUU ⟩ Sotsiaalelu ohjab aeganõudev paberimajandus

Copy
Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Tõnu Poopuu sõnutsi on sotsiaalelu reguleeritud range paberimajandusega, et valdkonnas ei tekiks korruptsiooni. 
Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Tõnu Poopuu sõnutsi on sotsiaalelu reguleeritud range paberimajandusega, et valdkonnas ei tekiks korruptsiooni. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Bürokraatiaveski jahvatab aeglaselt ja mitte ainult kohtus: sotsiaalteenus(t)e saamiseks tuleb määrida hulga pabereid ja läbida eriilmelisi kontrolle. Vahel ei taga ametniku või omavalitsuse jah-sõnagi kindlustunnet, sest iga väiksem elumuutus tõmbab sotsiaalvallas käima uue hammasratta. 

Paberimajanduse labürinti võib sattuda igaüks, kuid väljapääsu nii kiirelt ei leia. Tunamullu jaanuaris kirjutas Pärnu Postimees näiteks sellest, kuidas ratastoolis pärnakas Andrejs Greinis pidi oma munitsipaalkorteris pudelisse urineerima, kuna WCsse viiv ukseava oli tema tooli jaoks liiga kitsas. Jalutuna ei pääsenud mees aga muudviisi tualetti, mistõttu tuligi leida põiekergendamiseks alternatiiv. 

Samal ajal andsid ametnikud mehe jutu järgi pidevalt lubadusi, et mure leiab kiirelt lahenduse, kuid sellegipoolest tuli abi kaua oodata: nii seda, et ministeerium rahuldaks rahataotluse, kui seda, et linn leiaks sobiva ehitusfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles