Vastulause ⟩ Minge seda "loodusväärtust" vaatama

Teet Roosaar
, Pärnu linnakodanik
Copy
Mainitud üksik lõugas asub pinnaseteest eemal, Tammsaare puiestee poolt tulles vasakut kätt.
Mainitud üksik lõugas asub pinnaseteest eemal, Tammsaare puiestee poolt tulles vasakut kätt. Foto: Erakogu

Laupäevases Pärnu Postimehes ilmunud kirjatükis "Ega Roheline Pärnumaagi Tammsaare puiestee äärde tiiki soovi"(PP 15.10) peab Riina Georg minu kaks päeva varem ilmunud arvamusavaldust humoreskiks. Tegelikult on asi naljast kaugel, sest MTÜ Roheline Pärnumaa eesmärk on ala kohaliku kaitse alla võtta (vt "Linn kavandab rannaniidu veerde mahukaid maju", PP 23.02.2021).

Kui suurt ala ja millise kaitsekorraga kehtestada soovitakse, me veel ei tea. Viidatud artiklis on juttu valdavalt Pärnu linna Mai kergliiklustee ja Tammsaare puiestee vahelisest piirkonnast. Rannaniidu looduskaitseala asub mere pool ja ühtegi ehitist sinna ei kavandata.

Me saame erinevalt aru loodusväärtustest. Detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) eelhinnangus leiavad keskkonnaeksperdid, et kavandatav ei mõjuta Rannaniidu looduskaitseala ega selle kaitse-eesmärke ja võib väärtusliku maastiku omapära isegi toetada. Roheline Pärnumaa sellega ei nõustu ja toetub maastikuökoloogist looduskaitsja Anneli Palo arvamusele, mille Rohelise Pärnumaa on talt tellinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles