Euroopa rekordi püstitanud noor jõutõstja tuli EMil kokkuvõttes hõbedale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kärolin Rohtla teenis kükis kulla, jõutõmbes pronksi ja kogusummas hõbeda.
Kärolin Rohtla teenis kükis kulla, jõutõmbes pronksi ja kogusummas hõbeda. Foto: Daigo Power

Poolas Skierniewices toimunud Euroopa meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises võttis kuni 18aastaste juunioride hulgas mõõtu kaks Pärnu klubi Daigo Power noort.

Kärolin Rohtla võistles kuni 84kiloste neidude seas, kus pingutas viis sportlast. Pärnakas alustas võistlust 168kilose kükiga, mis andis kohe alavõidu ja tähistas ühtlasi Euroopa rekordit. Lamades surumises oli Rohtla 65 kiloga neljas ja jõutõmbes 150 kiloga pronksil.

Pärnaka kogusumma oli 383 kilo, mis andis kokkuvõttes hõbemedali. Väärib mainimist, et Rohtla on jõutõstmisega tegelnud vaid pisut üle aasta. 

Euroopa meistriks krooniti sakslanna Lara Hinz (435 kg) ja pronksi pälvis hollandlanna Gianna Claessens (380 kg).

Reinhard Rebane ja Kärolin Rohtla.
Reinhard Rebane ja Kärolin Rohtla. Foto: Daigo Power

Daigo Poweri klubi eestvedaja Reinhard Rebane näitas oskusi kuni 18aastaste ja kuni 105 kilo kaaluvate noormeeste hulgas, kus võttis mõõtu kümme sportlast.

Kükkimises oli pärnakas 232,5 kiloga kuues ja lamades surumises 132,5 kiloga kaheksas. Oma trumpalal ehk jõutõmbes teenis Rebane 305 kiloga hõbemedali. Kokkuvõttes jäi pärnakas 670 kiloga napilt pjedestaalilt välja, kui kolmanda koha teenis soomlane Markus Maja (687,5 kg). Kulla teenis austerlane Demir Mamza (775 kg) ja hõbeda ungarlane Oliver Susa (774 kg).

Mullu oli Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban. 
Mullu oli Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles