Silvia Paluoja Põgenikepunkt pole hotell

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Naiskodukaitse evakuatsioonirühm sai piltlikult öeldes esimesed tuleristsed, sest hiljuti Kaitseliidu hõlma all moodustatud üksus harjutas esimest korda koostööd üle saja igas eas sisepõgeniku majutamisel.
Naiskodukaitse evakuatsioonirühm sai piltlikult öeldes esimesed tuleristsed, sest hiljuti Kaitseliidu hõlma all moodustatud üksus harjutas esimest korda koostööd üle saja igas eas sisepõgeniku majutamisel. Foto: Mailiis Ollino

Raeküla inimesed pöörasid või kaela kahekorra, nähes koolimaja peasissekäigu ees “lapilistes” relvastatud valvet, ja küsisid nii endalt kui linnaosa ühismeedias, mis toimub. Rahulikul jõulukuu laupäeval enne teist adventi nende koduukse all, sest rahutus maailmas pole paraku miski välistatud.

Paanikaks polnud seekord põhjust. Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonnas toimuva suurõppuse Orkaan nii-öelda alaõppuse stsenaariumi järgi põgenesid pealinna ja sellega piirneva maakonna elanikud vaenuliku x-riigi rünnaku ohu eest, suunaks Läänemaa ja suursaared. Samal ajal andis transpordiamet teada, et laevaühendus Virtsu ja Kuivastu vahel on tehniliste rikete tõttu katkenud ja Virtsu sadamas on elektrikatkestus. Valitsus kehtestas riigis kõrgendatud kaitsevalmiduse ja eriolukorra, päästeamet sai korralduse alustada humanitaarkriisi leevendavat evakuatsiooni.

Õnneks oli see vaid õppus, sündmustik välja mõeldud, kuid ametkonnad pidid tegutsema nagu päris. Naiskodukaitse evakuatsioonirühm sai piltlikult öeldes esimesed tuleristsed, sest hiljuti Kaitseliidu hõlma all moodustatud üksus harjutas esimest korda koostööd üle saja igas eas sisepõgeniku majutamisel. Pühapäeval anti “mängijatele” ametlikest kanalitest teada, et ohtu pole ja nende kodutee on vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles