Virtsu muuseum digib fotokogu

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Virtsu muuseumi juhataja Jüri Mõniste on tänulik täpsustuste eest, kes on digiteeritud pildil, kus ja millal see on tehtud.  
Virtsu muuseumi juhataja Jüri Mõniste on tänulik täpsustuste eest, kes on digiteeritud pildil, kus ja millal see on tehtud.  Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallas tegutsev Virtsu muuseum digib jõudumööda oma haruldast fotokogu, esimesed pool tuhat mustvalget pilti on avalikkusele vaatamiseks üles laetud kultuurkapitali toetusega.

Virtsu muuseumi juhataja, piirkonna ajaloole pühendunud Jüri Mõniste nentis, et digiteeritud paberfotod on vaid nädalapäevad kodulehel avalikud olnud ja nendega tutvunute tagasisidet veel pole, kuid ta on tänulik täpsustuste eest, kes on pildil, kus ja millal see on tehtud.  

Avalikus fotokogus on vanim digitud foto tehtud 1915. aastal. Seal on pilte Virtsu raudtee ehitusest, hoonetest, rukkilõikusest, merest ja kalapüügist, Virtsu kalurikolhoosist ja tööstustest, aga ka perekondlikest ja kogukonna sündmustest ning 1920.–1930. aastate ateljee- ja laadapiltnike ülesvõtteid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles