Kihnu võõrustas rekordarvu kudumishuvilisi

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Kihnu 6. kudumisfestival
Kihnu 6. kudumisfestival Foto: Silvia Soide

Järjestikku kuuenda Kihnu kudumisfestivali teema oli puõlsukad ehk Kihnu naiste sokid. Kolme päeva jooksul õppis kohalike käsitöömeistrite juhendamisel villasokke kuduma rekordarv  huvilisi ehk 49 inimest, kellest kaugeim jõudis saarele Tšiilist. 

SA Kihnu Kultuuriruumi ja Metsamaa pärimustalu perenaise Ave Moksi ehk Kaerametsa Ave eestvõttel alustati reede hommikul Metsamaa pärimustalus kohvi kõrvale naiste villasokkide kudumisega. Kultuuriruumi juhataja Maria Michelsoni ehk kihnlastele Uie-Kuraga Mari sõnutsi möödus festival rahulikult ent asjalikult. “Osalejaid oli rohkem kui eelnevatel aastatel, aga tunne oli ikka sama: nagu sõpruskond tuleks kokku, isegi kui need inimesed omavahel ei tundnud teineteist,” andis ta naerul sui edasi emotsioone, mille najal töökas nädalavahetus möödus. 

Kolm päeva lendasid peaasjalikult, vardad käes, kuid päevakavva mahtus ka muusikat, tantsu ja saunarituaale. Reedel kohtuti Kihnu raudvara ehk kohalike käsitöömeistritega muuseumis, kus ülaljõstmise raames vahetati teadmisi, küsiti küsimusi ja nauditi seltskonda – kõike seda varraste välkudes. Päris algajaid, keda kuduma õpetama oleks pidanud, sel aastal osalejate hulgas ei leidunud. Küll kutsus üritus osalema nii entusiaste kui elukutselisi käsitöölisi, kelle seas kaks meessoo esindajatki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles