Repliik Mehed tahavad teada, miks naised neid ei taha (2)

Mikk Pärnits
, kirjanik, tõlkija, kultuurikriitik
Copy
Mikk Pärnits Pärnu Postimehe taskuhäälingu stuudios. 
Mikk Pärnits Pärnu Postimehe taskuhäälingu stuudios. Foto: Mailiis Ollino

“Ühiskondlikul tasandil sisendatakse meile, et naine kuulub riigile ja tema ainus funktsioon elus on toota väikesi eestlasi. Naine on meie ühiskonnas justkui ressurss ning vaikivad vägivallamehhanismid sisendavad meile kõigile, et naise funktsioon on suu kinni hoida ja teenida meest. Traagiline, kuid realistlik on see, et ehk peame ootama, kuni seadusloome pumba juurde saavad noored ja julged kodanikud, kes meie kaasajaga rohkem kursis ja suudavad seista kõigi, mitte ainult meeste privileegide eest.”

Säärane lõik oli minu vägivallaennetuse auhinnatseremoonia kõnes, mis rõõmustas presidenti ja morjendas kõiki keskealisi valgeid mehi.

Senise dekaani Raul Eametsa põhjustatud mainekahju Tartu ülikoolile ilmestab hästi probleemi rahvusriigi ideoloogiaga. Jah, need mehed tahavad teada, miks naised neid ei taha. 

Kuid milleks ehmatada säärase mentaliteedi paljastumise peale kui see on käinud meiega kaasas iseseisvumise ajast saati? Aga ... naistel ei tohigi ju olla õigust majanduslikule iseseisvusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles