Galerii Koidula pronkskuju sai Pärnu kirjandusfestivalil pärja pähe

Copy

Täna keskpäeval algas Koidula pargis Pärnu kirjandusfestival, mis tänavu toimub juba kolmandat korda. Festival, mis toob Pärnu kesklinna parki suurel hulgal kultuurihuvilisi pärnakaid ja peakorraldaja Merle Jantsoni sõnade kohaselt on Eesti kirjanike seaski sellel festivalil üles astuda ihaldusväärne. (Vaatake lisaks Anu Jürisson "Mercast Õnnepaluni: kolmas Pärnu kirjandusfestival toob 12 tundi kohtumisi Koidula pargis ja muuseumis" ja kuulake taskuhäälingut "Kirjandusfestival pole mingi kentsakate tüüpide kokkusaamine".)

Pärnu linnapea Romek tuletas festival avades meelde, et just tänavu on meie kodulinna kirjaniku Lydia Koidula 180. sünniaastapäev. Linnapea ülesandeks jäi asetada kirjandusfestivali puhul lillepärg meie armastatud luuletaja pronkskuju pähe.

Kosenkraniuse tõstis esile, et Pärnu kirjandusfestival toimub just Eesti taasiseseisvuspäeva ja ajaloolased väidavad, et Eesti riik ei oleks tekkinud, kui ei oleks arenenud meie kultuur ja kirjandus. „Kindlasti see festival väärtustab kõike seda. See on meie jaoks oluline, nii peas kui südames,” sõnas meer.

Esimesena astus kirjandusfestivalil rahva ette näitleja Tõnu Oja, kes kostitas festivalikülastajaid muusikalise etteastega.

Tegevust jagub Koidula pargis erinevatel lavadel aga südaööni: peetakse nii arutelusid kui saab kuulata muusikat ja mõistagi jagavad pärnakatega omi mõtteid tuntud Eesti kirjanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles