Silvia Paluoja Fantoomkooli aktus riputas õhku küsimused (2)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Õpilased ja nende pered kogunesid tarkusepäeval Metsküla koolis hoolimata sellest, et Lääneranna vallavolikogu selle sulgeda otsustas.
Õpilased ja nende pered kogunesid tarkusepäeval Metsküla koolis hoolimata sellest, et Lääneranna vallavolikogu selle sulgeda otsustas. Foto: Mailiis Ollino

Treimanist pärit Silver Sepa tuntud laul kõlas Metsküla kooli saalis teadmistepäeval kohandatuna. "Metsküla hinges on revolutsioon, lase hingel hingata ...". See revolutsioon algas 24. märtsis, mil Lääneranna vallavolikogu võttis vastu koolivõrgu ümberkorraldamise ja mitme kooli, ka vallakeskusest Lihulast 20 kilomeetri kaugusele jääva Metsküla sulgemise otsuse.

Aga seal on õpilased, on õpetajad, on edukas osalemine üleriigilistel aineolümpiaadidel, on noorte laulu- ja tantsupeol osalenud pererühm ja paljut, mida eeskujuks seada. Piirkonnas, kus hariduse juured ulatuvad sügavale, ning külas, mida on esmamainitud 1320. aastal, on kujunenud kogukond, kes ei tõmmanud vallavõimurite ees küüru selga, nagu ei teinud seda mats paruni ees. Aga advokaadi ja Massu mõisahärra juhitava volikogu käes on Exceli tabel, mille read peavad klappima, ja Lihulasse on vaja uut koolimaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles