Suur lugu Surmaavariis süüdistatav arst Ada Kraak avas kohtus esimest korda suu (7)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Ada Kraaki kaitseb kohtus Aivar Pilv.
Ada Kraaki kaitseb kohtus Aivar Pilv. Foto: Mailiis Ollino

Kõrva-nina-kurguarst Ada Kraak lõpetas üle kolme aasta eest 22. juuli õhtul Pärnu haiglas oma kolmanda tööpäeva pärast puhkust. Ta põikas koduteel Mai Selverisse, ostis sealt vajaliku söögikraami, istus taas oma Mercedes-Benzi linnamaasturisse ja jätkas sõitu koju Uulu.

Inimese surmaga lõppenud raske liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatav teenekas Pärnu haigla arst ja kunagine kauane Pärnu linnaarst Kraak avas sel nädalal kohtus esimest korda suu ja rääkis juhtunust oma versiooni.

Samal istungil küsitlesid Kraagi kaitsja Aivar Pilv, prokurör Lauri Jõgi ja kannatanute esindaja Indrek Sirk Eesti kohtuekspertiisi instituudi liiklusosakonna liikluseksperti Lembit Teesalu, kelle jutu järgi pole kahtlustki, et Kraak kaldus toona lauges paremkurvis autoga vastassuunavööndisse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistusegi järgi kaldus Ikla suunas liikunud Kraak 22. juulil 2020 Häädemeeste vallas Reiu külas Mercedes-Benziga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku oma suunavööndis Pärnu poole sõitnud Volvoga. Selles autos istus elukaaslasest juhi kõrval Pärnu haigla psühholoog, Kraagi kolleeg, kes järgmisel päeval suri.

"Ei," vastas Kraak, kui kohtunik Anu Tammeniit tema käest avaistungil küsis, kas ta tunnistab end süüdi.

Eelmisel istungil andis tunnistust traagilise avarii ajal perega Lottemaalt koju Riiga teel olnud lätlane, kes liikus Kraagi juhitud mersu taga. Ta meenutas, et nad olid saanud sõita Mercedes-Benzi järel veidi maad, kui ta nägi, et sõiduk nende ees kaldus umbes 50–60 meetri kaugusel vastassuunavööndisse ja vastu tulnud autoga kokku põrkas. Kokkupõrge oli nii tugev, et mõlema sõiduki tagaosad tõusid üles.

Nüüd jõudis järg Kraagi küsitlemiseni.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles