Video Volletiim leidis revanšiga Võru vastu karikasarja poolfinaaliks hea noodi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai liigahooaja kolmanda võidu järel võidutantsu lüüa.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai liigahooaja kolmanda võidu järel võidutantsu lüüa. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi meeskond võttis Balti ühisliigas poolteist kuud tagasi Võru Barruselt saadud kaotuse eest koduväljakul veenva revanši, alistades Lõuna-Eesti satsi geimidega 3:1.

Võrdselt alanud avageimis tegid pärnakad vahe sisse enne teist tehnilist vaheaega ja protokolli kirjutati numbrid 25:18.

Teises geimis purjetas kodumeeskond kohe alguses eest ja kirja saadi kindel, 25:15 võit.

Kolmandas, kõige pikemaks kujunenud geimis haaras initsiatiivi  Võru tiim, vormistades selle 25:22 võiduks.

Neljandas geimis võttis suvepealinna sats ohjad enda kätte tagasi ja sai kirja 25:19 paremuse, mis ühtlasi tähendas 3:1 mänguvõitu.

Pärnu meekonnas säras Tori vallast Selja külast pärit diagonaalründaja Renee Teppan, kes tõi omadele 24 punkti (+16), kusjuures tema rünnakuprotsent oli muljet avaldav 75. Nurgaründajate sektsioonis kogunes Tony Tammiksaare arvele 18 punkti (+7) ja Andrus Raadik tõi 14 punkti (+8).

Võru tiimi skoori vedas 24 (+12) punktiga diagonaalründaja Renato Oliveira Santos.

Väljakuperemeeste vastuvõtuprotsent oli 55, rünnak 62. Võrul vastavalt 31 ja 52 protsenti.

Pärnu meeskond teenis kümme blokipunkti ja lõi üheksa ässpallingut. Võrulased said blokist viis punkti ja lõid kaks ässa.

Renee Teppan ütles mängujärgses intervjuus, et võidu võtmed olid kodusaal ja hea serv, millega vastase elu keeruliseks tehti. “See on loogiline: peamegi kodus hästi servima,” leidis Teppan. “Mäng oli kui õpikunäide: kui paned vastase surve alla, ongi endal lihtsam.”

Kui kahes esimeses geimis näitasid pärnakad veenvat mängu, siis kolmas läks Teppani hinnangul veidi aia taha.

“Võib-olla hakkasime kolmandas geimis algusest peale liiga fun’ima ja sealt tulid ebakõlad, mille vastane kohe ära kasutas,” analüüsis diaginaalründaja. “Me ei pea üldse eeldama, et Võru vastu, kes on päris hea punt, 3:0 võitma peame.”

Kui hästi sujub Pärnu meeskonnas alla kahe nädala olnud ukrainlasest sidemängija Vitali Parhomenko ja ründajate koostöö?

“Uue sidega harjumine võtab aega, aga ta on julge ja hakkaja vend, kellel on oma ideed,” kirjeldas Teppan vigastada saanud lätlase Karlis Abelitisest tekkinud auku täiendama toodud 26aastase mängumehe sulandumist suvepealinna tiimi.

Parhomenko mängust on jäänud silma, et tema mängustiili kuuluvad kiired tõsted. Teppani arvates saab selleski elemendis targemalt tegutseda.

“Kiirus võib ahhetama panna, aga see on ka koht, kus tuleb tuure maha tõmmata. Väga keeruline on alustada, kui hakkad kohe pilduma nurkadesse bullet’eid, mõnes kohas võiks mängida võimu peale,” arutles Teppan. “Oleme selle liiga kõige füüsilisem meeskond. Me ei pea alati mängima jube kiiret võrkpalli, aga kui seda teeme, on meie, ründajate asi vastase tegutsemises augud leida. Kindlasti saame keskeltki juurde panna, seal on kõva varu.”

Pärnu võrkpalliklubi meeskond on saanud Balti ühiliigas kaheksast mängust kolm võitu ja asub tabelis kaheksa tiimi seas kümne punktiga kuuendal kohal.

Sel nädalal ootavad suvepealinna tiimi ees karikasarja poolfinaalmängud Tartu Bigbankiga. Neljapäeva õhtul võõrustatakse taaralinlasi kodusaalis, pühapäeval tuleb kordusmatš Tartus.

Balti liigas on Pärnu satsi järgmine mäng 3. detsembril, kui külla sõidetakse TalTechi meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles