Silvia Paluoja Tuhka pähe! Kellele?

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Võimuliit koputas Pärnu linnavolikogu viimasel istungil suuri muutusi toova parkimiskava pärast pikka arutelu seaduseks.
Võimuliit koputas Pärnu linnavolikogu viimasel istungil suuri muutusi toova parkimiskava pärast pikka arutelu seaduseks. Foto: Urmas Luik

Demokraatia on ideede ja inimeste konkurents, nagu ütleb Euroopa Kontrollikoja liikme kohustustest prii Juhan Parts usutluses Postimehele (18.11). Kunagise peaministri koduerakond Isamaa edestab küsitluste järgi teisi pika sammuga, kuid populaarsusel on oma hind.

Pärnu Postimehes (18.11) on ülevaade linnavolikogu istungist, kus võimuliit „koputas ära” parkimisreformi, ja seda lugedes kerkisid kulmud imestusest juuksejuurteni. Volikogu esimehe Andres Metsoja vahendatud ütlemisest, et „Isamaa raputab endale tuhka pähe, et jätsime selle naaberomavalitsustega kooskõlastamata või läbi arutamata”. Selline kahetsus mõjub enam kui teatraalselt, sest Metsoja on olnud Kaisma vallavanem, Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees ja Pärnu maavanem enne 2015. aastal parlamenti valimist.

Miskipärast ei meenunud Sorgu saarest Kikepera rabani ulatuva Pärnu parkimisreformijatel hoogtööd tehes, et Pärnumaal on veel kuus omavalitsust, mille elanikud käivad keskuslinna tööle, arsti ja ametnike juurde ehk neil on möödapääsmatu vajadus ületada ühispiiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles