Pärnumaalased tõid parimate maadlejate auhinnagalalt kaks autasu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Raplamaal teenisid tunnustuse Eerik Pank (vasakul teine) ja Janar Sõber (paremal).
Raplamaal teenisid tunnustuse Eerik Pank (vasakul teine) ja Janar Sõber (paremal). Foto: Jaanek Lips

Raplamaal Ööbiku gastronoomiatalus kuulutati välja Eesti 2023. aasta parimad maadlejad.

Lääneranna spordikooli esindaja Eerik Pank pani tänavuse hooajaga punkti U20-vanuseklassile, mis ei jäänud alaliidul märkamata: Virtsu vägilane valiti ses eaklassis Maarjamaa parimaks Kreeka-Rooma maadlejaks.

Panga hooaja tipphetkeks jäi pronksmedal U20-vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel. “Elu kõige kõvem tulemus ja suurepärased emotsioonid!” jagas Pank ühel juuniõhtul muljeid, kui talle oli just kaela riputatud EM-pronks. “Tean, et olin suuteline paremaks kohaks, aga olen ka pronksi üle väga õnnelik. Olen terve elu elanud selle nimel, et saavutada maadluses kõrge koht. Täna on see päev käes!”

Tehtud! Eerik Pank (vasakul) seljatas medalimatšis kreeklase ja teenis Vana Maailma tšempionaadil pronksi.
Tehtud! Eerik Pank (vasakul) seljatas medalimatšis kreeklase ja teenis Vana Maailma tšempionaadil pronksi. Foto: United World Wrestling

Galal kutsuti lavale ka Panga juhendaja Janar Sõber, kellele omistati parima sportlase treeneri autasu. Peale Sõbra jagab raskekaallasele näpunäiteid Ivar Kotkas.

Täiskasvanutes valiti aasta Kreeka-Rooma maadlejaks Heiki Nabi, kes saavutas MMil üheksanda koha. Naistest kuulutati silmapaistvaimaks Viktoria Vesso, kes võitis U23-eaklassi Euroopa meistrivõistlustel pronksi ja samas vanuseklassis MMil viienda koha. Eesti parimaks klubiks valiti Kreeka-Rooma maadluses Nelson, vabamaadluses Tulevik ja naistemaadluses Eesti maaülikooli spordiklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles