Järelvaadatav Tänavuse eelarve hääletamine läks üle kivide ja kändude (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu erakorralise istungi korraldamise tingis detsembriistungi katkemine.
Pärnu linnavolikogu erakorralise istungi korraldamise tingis detsembriistungi katkemine. Foto: Urmas Luik

Tänasel Pärnu linnavolikogu erakorralisel istungil raekoja saalis arutati neid küsimusi, mis detsembris menetlemata jäid, sest toona polnud kohal küllalt palju volikogu liikmeid.

Volikogu jõudis jõulueelsel istungil arutada 13 päevakorrapunktist nelja. Viienda punkti, selle aasta büdžeti esimese lugemise ajal selgus, et hääletamiseks nõutavat arvu volinikke pole kohal.

Tänase istungi päevakorras oli linna 2024. aasta eelarve esimese lugemise kõrval kavas noortevolikogu põhimäärus ja järgmise nelja aasta jäätmekava vastuvõtmine ning mitme volikogu komisjoni koosseisu muutmine.


Neist kõige olulisem päevakorrapunkt oli tänavuse eelarve lugemine, et 18. jaanuari korraliseks istungiks jõuaks volinikud teha sellesse parandusettepanekuid ja komisjonidel jääks omakorda aega ettepanekud läbi vaadata. 

Libedalt see ei läinud, kuna hiljuti kasutusele võetud elektroonne hääletussüsteem ei toiminud nagu vaja. Nii tuli volikogu aseesimehel Jane Metsal oma sõnu süüa ja lubatud moodne hääletusviis nuppude tõrkumise tõttu muuta käega märku andmiseks. Hoolimata mitmest protestist toimus eelarve esimene lugemine ja sellele saab nüüd teha parandusettepanekuid.

Opositsiooni arupärimistele vastasid linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Irina Talviste, kes selgitasid maamaksu ja maist kehtima hakkavat parkimiskorda. Mõlemalt päris aru Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Edmond Penu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles