Video Pärnu linnavolikogu hääletamiskaos ähvardab lüüa õpetajate rahakoti pihta

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavolikogus kasutusele võetud uus elektrooniline hääletussüsteem tekitas oma debüüdil juriidilise küsimuse.
Pärnu linnavolikogus kasutusele võetud uus elektrooniline hääletussüsteem tekitas oma debüüdil juriidilise küsimuse. Foto: Urmas Luik

Eelmisel nädalal pooleli jäänud Pärnu linnavolikogu istungi tõttu sattus löögi alla uuest aastast kavandatud Pärnu linnavalitsuse allasutuste ja haridustöötajate palgatõus: kui suvepealinna tuleva aasta eelarve menetlemine toimuks ainult korralistel istungitel ja büdžett võetaks vastu veebruaris, tuleks palgakasvult tulumaksuna tasuda kahe kuu eest kokku suurem summa kui iga kuu töötasult eraldi.

Nii kaua kui uus eelarves pole vastu võetud, ei saa Pärnu linnavalitsuse allasutuste töötajad ja õpetajad töötasu uue korra järgi, millega nende igakuine sissetulek tõuseks. Kui volikogu võtaks eelarve vastu veebruaris, makstaks kerkinud palka tagantjärele küll aasta algusest, aga tulumaksuvaba miinimumi summa arvestus oleks kahe kuu lisarahale sama suur kui ühe kuu palgal ja seetõttu "sööks" tulumaks osa palgatõusust ära. Kaduma see summa ei läheks, sest aasta tulumaksudeklaratsioonis vaadatakse 12 kuu sissetulekuid ning enam maksuks võetud raha makstakse tagasi, aga rohkem kui aastaks on palgasaajad sellest summast ilma.

Eelmisel neljapäeval toimunud Pärnu linnavolikogu istungil jäi suvepealinna järgmise aasta eelarve esimene lugemine pooleli seetõttu, et selle päevakorrapunkti arutelu käigus toimunud elektrooniline kohaloleku kontroll näitas, et istungisaalis on märksa vähem inimesi, kui silmaga näha oli.

Kui eelmise päevakorrapunkti hääletusel vajutas nuppu 36 rahvaasemikku, andis kohaloleku kontrollis endast märku 18 volinikku, ehkki tegelikult oli neid saalis rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles