Jüri Lebedev Pärnu Läti piirini (2)

Jüri Lebedev
, puhkusel viibiv Pärnu linnavolinik
Copy
Pika reisi tõttu kolmeks kuuks Pärnu linnavolikogu liikme volitused peatanud Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Lebedev.
Pika reisi tõttu kolmeks kuuks Pärnu linnavolikogu liikme volitused peatanud Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Lebedev. Foto: Urmas Luik

Tori vallavanem, Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) üldkogu esimees ja erakonna Isamaa Pärnumaa piirkonna juhatuse esimees Lauri Luur ei leiutanud jalgratast, kui kutsus maakonnaelanikke otsima Pärnust tankiste, kes pärnaka staatusega päästaks nad suuremast parkimistasust (vt Lauri Luur, “Pärnu – kas metropol või maakonnakeskus?”, PP 8.12).

Samasugust valskust on tehtud ja tehakse edasi. Näiteks Saaremaa, kus kohaliku praamipilet jääb viieka kanti, mees mandrilt tasub aga kaks korda enam. Loomulikult on siis libasaarlased platsis, pole ju keegi oma raha peale vihane. Või võtame Tallinna, mis tasuta ühistranspordi ja soodustustega Harjumaa rahvast meelitab. Kedagi ei huvita, kas mõni vald Harjus registreeritud elanike näilise puudumise tõttu eelarve koostamisel jänni jääb. Tegelikult elanikke valdades jagub, iseasi on maksuraha, mille pealinna keskerakondlik linnavalitsus mäelohena armutult soodustusi pakkudes ära õgib. Anomaaliate otsinguil ei pea Pärnustki kaugele minema. Kui palju maksab kihnlasele praamipilet kodusaarele ja mis maksab sama lõbu eest pärnakas? Vahe on märgatav ja üldse mitte väike.

Tuleb vaid märkida, et vana aasta lõpul esines Tori vald üleskutsega registreeruda vallaelanikuks ja peibutuseks lubati kolmele registreerunule lotoga 850eurone preemia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles