Pärnumaal on üks keskkonnaametilt loa saanud järvepealne jäärada

Annika Auväärt
Copy
Tehisveekogud on keskkonnaameti seisukohast kõige eelistatumad variandid, kuhu mootorsõidukite jäärada rajada. Kaader on võetud möödunud nädalavahetusel Seljametsa karjääris. 
Tehisveekogud on keskkonnaameti seisukohast kõige eelistatumad variandid, kuhu mootorsõidukite jäärada rajada. Kaader on võetud möödunud nädalavahetusel Seljametsa karjääris. Foto: Urmas Luik

Käesoleval aastal on keskkonnaamet andnud nõusoleku teha Ermistu järvele jäärada. Seda range klausliga: kaitsealusel alal tuleb vältida veekeskkonna häiringut ja reostust.

Möödunud nädalavahetusel kirjutasime külglibistajatest Selja ja Seljametsa karjääris. Säärased tehisveekogud on keskkonnaameti seisukohast kõige eelistatumad variandid, kuhu mootorsõidukite jäärada rajada.

Keskkonnaameti looduskasutuse osakonna vanemspetsialist Liis Sinijärv selgitas, et looduskaitsealal on jäärada rajada lubatud ainult kaitseala valitseja nõusolekul ja tingimustel. Kas ja millistel juhtudel jäärada lubatakse, sõltub tema väitel konkreetse veekogu omadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles