Uut kodu otsinud vahetusõpilane ei pidanud suvepealinna tolmu jalgelt pühkima

Annika Auväärt
Copy
Hiljuti 18aastaseks saanud Daniel hindab väga siinseid õppimisvõimalusi. Peale kooli käib ta laulukooris ja rahvatantsus.
Hiljuti 18aastaseks saanud Daniel hindab väga siinseid õppimisvõimalusi. Peale kooli käib ta laulukooris ja rahvatantsus. Foto: Mailiis Ollino

Saksamaalt Pärnusse aastaks õppima tulnud Daniel Litvinovi õpingute jätkamine sattus aasta lõpus kahtluse alla, kui tuli välja, et ta peab uue võõrustava pere leidma. Ei leidu just palju peresid, kes valmis välismaalasele kodu pakkuma. Nüüdseks on see takistus aga ületatud ja Daniel naudib jaanipäevani veel suvepealinna kauneid parke, rahulike inimeste seltskonda ja rahvatantsu.

Läinud aasta lõpus kirjutasime õpilasvahetusprogrammi kaudu Pärnu ühisgümnaasiumi 11. klassis õppivast Danielist, kes poole aasta pealt pidi uue vahetuspere leidma. Kultuurivahetuse programmide korraldajad tõdesid, et võõrustava pere otsimine on üks keerukamaid asju kogu ettevõtmise juures. Loetleti võimalikke põhjusi, näiteks ruumi- ja ajapuudus, hirm võõra kultuuri ja keele ees. Praegu võiks loetellu lisada ka teadmatuse. Paljude potentsiaalsete vahetusvanemateni ei jõua info säärasest võimalusest. Danieli murele tõi sedapuhku lahenduse lehelugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles