Aurelia Roos krooniti Balti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Marika Tikkerbäri juhendatav Aurelia Roos võitis kaks medalit.
Marika Tikkerbäri juhendatav Aurelia Roos võitis kaks medalit. Foto: Erakogu

Leedu pealinnas Vilniuses selgusid kahe päeva jooksul Baltimaade meistrid. Pärnu spordikooli ujuja Aurelia Roos teenis Eesti koondise liikmena kaks medalit.

19aastane pärnulanna lõi pikal rajal ehk 50meetrises basseinis kaasa kolmel alal. Absoluutklassi kuldmedal tuli 100 meetri vabaltujumises, kui Roos kattis kaks sirget 58,57ga. See resultaat tähistas Marika Tikkerbäri hoolealuse isiklikku rekordit.

Tippmark sündis ka sama stiili poole lühemal distantsil (26,56), ent seal pidi Roos leppima neljanda kohaga. Teise medali teenis Roos 50 meetri liblikas, kui puudutas finaalis seina kolmandana (27,92).

Aurelia Roos (keskel) on kolme riigi parim 100 meetri vabaltujumises.
Aurelia Roos (keskel) on kolme riigi parim 100 meetri vabaltujumises. Foto: Eesti ujumisliit

Sportlane tunnistas, et jäi oma etteastetest enim rahule 50 meetri vabaltujumisega, kus ta jäi esimesena medalita. “100 meetri vabaltujumises olen võidu üle muidugi õnnelik, aga treeneriga näeme, et teist poolt tuleb veidi särtsakamaks lihvida. Kuid kui sünnib tippmark, olen alati rahul,” rääkis Roos, kes samuti avaldas heameelt liblikujumise sprindipronksi üle, ehkki ta keskendub praegu kroolile.

Balti tšempion on kiire külmas veeski, sest paar nädalat tagasi krooniti ta taliujumise maailmameistriks.

Kolme riigi parimate sportlaste mõõduvõtul esindas Eesti koondist kokku viis pärnakat. Medaleid noppis veel Dmitri Sillaste, kes oli nii 100 kui 200 meetri poiste seliliujumises hõbedal. Aleksandra Roosi, Annika Vainikki ja Laura Tammiku parimateks tulemusteks jäid neljandad kohad.

Kahe võistluspäevaga võitis Eesti koondis üheksa kuldmedalit. Baltimaade meistrivõistluste üldvõidu teenis Leedu koondis 784 punktiga, järgnesid Eesti (718) ja Läti (397).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles