Selgus Vallikääru uus arhitektuurne väljanägemine

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy

Pärnu Vallikääru kontserdipaiga arhitektuurikonkursile laekus kümme kavandit, millest võitjaks valiti kõige õhulisem ja kuurortlikum.

Vallikäärus oli omal ajal lava, kuid see lammutati 2008. aastal. Ent vajadus sellise areeni järele, kus võiks mugavalt korraldada vabaõhuüritusi, kontserte, valgusfestivale ning teatri-, koori- ja rahvatantsuetendusi, on olemas.

Pärnu linnakunstnik Janno Poopuu selgitas, et enne arhitektuurikonkursi väljakuulutamist konsulteeriti muinsuskaitsega, kuidas nii delikaatsesse keskkonda objekte paigutada. Mõlgutati, kas pealtvaatajate ala võiks olla katusega kaetud, aga see mõte jäi katki, sest muinsuskaitse tingimused seda ei võimalda. Käidi tutvumas ka Rakveres Vallimäe uhke vabaõhukompleksiga. Nii loksusid paika võistlustingimused.

Märksõnad

Tagasi üles