Olümpiapileti lunastamise järel EMil võistelnud Reena Pärnat: Olen edusammude üle õnnelik

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Reena Pärnatile valmistab heameelt laskude keskmine skoor kahe järjestikuse võistluse vältel.
Reena Pärnatile valmistab heameelt laskude keskmine skoor kahe järjestikuse võistluse vältel. Foto: Eckhard Frerichs/Deutscher Schützenbund (Saksa laskurite ühing)

Vibulaskja Reena Pärnat lahkub Saksamaalt Essenist kahe suurvõistluse järel rahulolevana ja edusammude üle rõõmustades.

Pariisi olümpiamängude Euroopa kvalifikatsiooniturniiril enesekindlalt finaali rühkinud ja pääsme suurimale jõuproovile lunastanud Pärnat jäi pärast väsitavat võistlust Essenisse, sest samal staadionil algasid juba järgmisel päeval Euroopa meistrivõistlused. Ta lasi eelringis 658 (328+330) silma, mis andis duell-laskmiseks 81 naise konkurentsis 16. asetuse. See tulemus jääb vaid kahe silmaga alla tema enda nimel olevale Eesti rekordile.

Tänu heale skoorile alustas Šveitsis treeniv pärnulanna duell-laskmist teises ringis, 1/24-finaalis, kus talle tuli vastu šveitslanna Laura Amato, eelringi 49. Pärnat võitis 6:2.

1/16-finaalis oli Pärnati vastane eelringis 48. tulemuse lasknud tšehhitar Jindriska Vanek Vaneckova. Pärnat kaotas tasavägise matši 4:6. Niisiis pidi ta leppima 17.–32. kohaga.

Oma sõnutsi tundis Pärnat end matši ajal kindlalt ja seeriad olid võrdlemisi head, kuid vastane lasi väga hästi. Ehkki pärnulanna võistles kahel järjestikusel jõuproovil ja koormus on hiljuti olnud suur, oli ta füüsiline enesetunnegi hea.

EMi eelringis lastud 658 (328+330) silma, mis andis duell-laskmiseks 81 naise konkurentsis 16. asetuse, jääb vaid kahe silmaga alla Pärnati enda nimel olevale Eesti rekordile.
EMi eelringis lastud 658 (328+330) silma, mis andis duell-laskmiseks 81 naise konkurentsis 16. asetuse, jääb vaid kahe silmaga alla Pärnati enda nimel olevale Eesti rekordile. Foto: Eckhard Frerichs/Deutscher Schützenbund (Saksa laskurite ühing)

Pärnat lahkub Essenist rahulolevalt. Peale selle, et ta pistis seal taskusse olümpiapileti, on ta õnnelik edusammude üle ja talle valmistab heameelt laskude keskmine skoor kahe järjestikuse võistluse vältel. Oma ühismeedialehel toob Pärnat esile, et OMi kvalifikatsiooniturniiri ja EMi eelringides lasi ta keskmiselt vastavalt 9,01 ja 9,14 ning duellides 9,0 ja 9,07. EMi naiskondade ja segapaaride duellides oli laskude keskmine skoor 9,25.

Niisiis lasi Pärnat nooled keskmiselt vähemalt üheksasse ehk märklehe kollasesse keskringi.

Segapaaride turniiriks andsid Pärnati 658 ja viljandlase Martin Risti 654 silma 29 duo hulgas 16. asetuse ehk koha 24 duell-laskmisele pääseva paari hulgas. Ühtlasi tähistavad Pärnati ja Risti 1312 silma segapaaride Eesti rahvusrekordit.

Eesti duo läks esimeses ringis kokku 17. tulemuse lasknud Iisraeliga ja kaotas 3:5.

Eesti naiskond (Reena Pärnat, Triinu Lilienthal, Bessi Kasak) lasi eelringis kolme peale 1890 silma. See andis eestlannadele 24 riigi konkurentsis 16. asetuse ja viis nad avaringis vastamisi 17. tulemuse lasknud Taaniga. Eesti kaotas 2:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles