Silvia Paluoja Kevadtorm küttis ilma kuumaks

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Ligemale 14 000 osavõtjat ja sõjamasinate liigutamine mõjutas tsivilistide argipäeva Lääne maakaitseringkonnas.
Ligemale 14 000 osavõtjat ja sõjamasinate liigutamine mõjutas tsivilistide argipäeva Lääne maakaitseringkonnas. Foto: Urmas Luik

„Laibakotti on vaja!” hüüab keegi, kui leban kaitseväe suurõppuse Kevadtorm ajal välihaigla intensiivravi osakonnas ja pean legendi järgi autoavariis saadud peavigastuse tagajärjel olema teadvuse kaotanud. Minu juures askeldavad meedikud nagu päris, professionaalselt, meeskonnana. Grimm aitab haigusloole kaasa, nagu ka kuulihaava saanul, kodus grillides süütevedeliku asemel bensiini kasutanud raske põletusega mehel, tõuksiga käkaskaela sõitnul ja ülejäänutel, kes Naiskodukaitse kutsel tsiviilkannatanuid mängivad.

See on kolmas õppusepäev, mil Paikuse alevikus rahvakeeles politseikooli taga on üleval katastroofimeditsiini üksuse välihaigla kuppellinnak, kus vägesid juhatab meditsiinirühma juht, Lääne-Tallinna keskhaigla anestesioloog Raido Paasma, Pärnumaa vapimärgi kavaler.

Kuni see kõik on mäng, mitme ametkonna ja suure meeskonna ja hulga vabatahtlike kokkuharjutamise õppus, on meil hästi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles