Raivo Lumiste Kriise ei lahendata arvamuste paljususe, vaid ühtsete hoiakute, sõnade ja tegudega

Raivo Lumiste
, Pärnu linnavalitsuse elanikkonnakaitse ja kriisivalmiduse koordinaator
Copy
Pärnu linnavalitsuse elanikkonnakaitse ja kriisivalmiduse koordinaator Raivo Lumiste märgib, et Pärnumaa omavalitsused on otsustanud valmistuda kriisideks koos ja koostöös.
Pärnu linnavalitsuse elanikkonnakaitse ja kriisivalmiduse koordinaator Raivo Lumiste märgib, et Pärnumaa omavalitsused on otsustanud valmistuda kriisideks koos ja koostöös. Foto: Mailiis Ollino

Just sellest soovitaksin lähtuda kriisideks valmistudes ja kindlasti siis, kui kriisidele päriselt reageerida tuleb. Ühtsed hoiakud, sõnad ja teod sillutavad teed usaldusele ja koostööle üksikisikute vahel, kogukonnas, asutustes ja organisatsioonides, omavalitsustes ja riigis. (Vaadake ka: Rain Jung, "Elanikud kaitsku end ise, riik seda ei tee", PP 4.06.)

Koostöö ei ole sõnakõlks, see on meie võime, mille arendamisse peab igaüks panustama, et võimaldada rolliselgus, toimetulek ja tõhus koostegevus. Väikse rahva ja riigina oleme tugevad vaid siis, kui suudame väärtustada koostööd ja ühiselt tegutseda.

Meie „vastasvõistkond” mõistab hästi, mida, millal ja kuidas rünnata, lagundada ja õõnestada. Sihtmärk number 1 on koostöö ja kahetsusväärselt on seda alati lihtsam rünnata kui kaitsta ja arendada.

Tagasi üles