Vastukaja Kristel Voltenbergi arvamusloole Heiko Leesment: Olemasolev vajab investeeringuid, mitte küla (1)

Artikli autor leiab, et kui meie linna taristu ei vasta aina paisuva festivali vajadustele, siis peaks üle vaatama, mida me saame teha olukorra parandamiseks.
Artikli autor leiab, et kui meie linna taristu ei vasta aina paisuva festivali vajadustele, siis peaks üle vaatama, mida me saame teha olukorra parandamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehes ilmunud Kristel Voltenbergi nägemus festivalikülast ("Pärnu vajab moodsat festivaliküla", PP 17.07) tekitab küsimusi. Lugesin kohaliku poliitiku arvamust ja üleskutset kaasa mõelda. Sain aru, et tema jutus on mõte, aga selle õigsuse kinnitamiseks kasutatavad faktid ja argumentatsioon vajaksid ka teist vaadet.

Esmalt korrigeerime ära fakti, et Kristel Voltenbergi kirjeldatud «kõrvalisel aasal» toimunud Positivuse festival toimus ikka Salacgrīva asula külje all ja selle taristu oli enam-vähem sama probleemne. Mürareostus selles väikeses 2500 elanikuga linnas oli kahtlemata olemas. Ainus erinevus Pärnuga on see, et lätlaste kasutatud platsil oli olemas ka B-lavana kasutatav lauluväljaku lava.

Samasugune «traagiline» vaatepilt ärasõidetud murust, millega lugejate meelsust üles köetakse, avanes ka peale Positivust. Peale selle ei tea poliitik vist, et Positivus toimub juba mõned aastad nüüd Riia kesklinnas! Soovitan minna vaatama. Ka Rock Werchter, mida mainitakse, toimub üle 3000 elanikuga asula külje all ja nemadki ei jää puutumata.

Tagasi üles