Kristel Voltenberg Pärnul on festivalide koht olemas, heal juhul mitugi (4)

Uus-Sauga tänava lõpus asub jalakäijate tunnel, mis viib üsna võssa kasvanud kunagise Sauga mõisa alale.
Uus-Sauga tänava lõpus asub jalakäijate tunnel, mis viib üsna võssa kasvanud kunagise Sauga mõisa alale. Foto: Mailiis Ollino

Arvamusloost „Pärnule on vaja uut moodsat festivaliküla“ (PP 17.07) alguse saanud mõttevahetus on nüüdseks toonud soovitud tulemuse – kaasamõtlemise – ja jõudnud sinnamaale, et esitada suurem küsimus: kas Pärnus on potentsiaalne koht, kus nii suviseid kui aastaringseid festivale, superartistide kontserte, messe, spordiüritusi ja laiemat huvitegevust korraldada?

Minu arusaamise kohaselt ei saa ega tohi me keskenduda ühest suvefestivalist alguse saanud mõttevahetuses üksnes sellele festivalile ja jäädagi sellesse kinni. Meie linn ja head pärnakad, eriti noored, kes ootavad siia uusi töökohti ja sõbralikku elukeskkonda, ootavad oma linnalt selgelt rohkem, olenevalt muidugi ettevõtlusharust, kui vaid kolmeks suvekuuks pop-up-äri püstipanemist.

Mida me teeme muudel aastaaegadel? Milline on linna suur plaan ja perspektiiv nendele küsimustele vastata? Miks peaks pealinnast või kaugemalt tulnu soovima teha pikema peatuse Pärnus ka kevadel, sügisel ja talvel?

Tagasi üles