VIDEO Sadama kossutiim palkas nigeerlase ja ameeriklase

Copy
USA kõrgeimas ülikooliliigas pallinud Ajiri Ogemuno-Johnsonil on vägev hüppevõime.
USA kõrgeimas ülikooliliigas pallinud Ajiri Ogemuno-Johnsonil on vägev hüppevõime. Foto: Rider University

Uueks hooajaks tiimi komplekteeriva Pärnu Sadama korvpallimeeskonnaga liitusid esimesed leegionärid ja nüüd on pool satsi koos.

Lõppenud hooajal Eesti neljandaks tulnud võistkonnas hakkab korvi all müttama 203sentimeetrine nigeerlane Ajiri Ogemuno-Johnson. 25aastane ääremängija veetis ülikooliaastad NCAA kõrgliigas Rider Broncsi võistkonnas, kus sai viie aastaga kokku 137 mängu, panustades keskmiselt 5,6 punkti ja 4,4 lauapalliga.

Profikarjääri alustas Ogemuno-Johnson eelmisel hooajal Austria kõrgliigas St. Polteni satsis, kes teenis põhiturniiril 12 tiimi konkurentsis kuuenda koha ja langes sõelmängudel konkurentsist veerandfinaalis. Nüüdne Sadama mees kogus Austrias 31 matšiga keskmiselt 23 minutit, 10,6 punkti ja 6,8 lauapalli. Ta näitas kõrget, 61protsendist tabavust.

Ogemuno-Johnsoni ülikooli etteasted:


Teise leegionärina sirgeldas Pärnu lepingule allkirja 24aastane ameeriklane Bryson Etienne, kes 2023. aastal lõpetas Lõuna-Texase ülikooli.

190sentimeetrine mängujuht alustas mullu profikarjääri Leedu teises liigas Silute tiimis ja oli 20,7 silmaga üks liiga suuremaid skoorijaid. Keskmiselt 30 minutiga jäi mängujuhi saagiks ka 4,2 söötu ja 4,9 lauapalli. Hooaja keskel, pärast 16 matši suundus Etienne Kreeka tugevuselt teise liigasse Aias Evosmou tiimi, kus kogus 22 mänguga keskeltläbi 15,8 punkti, 3,8 lauapalli ja 3,2 söötu.

Etienne‘i parimad palad: 


Nüüd on Pärnu Sadamal pool satsist ehk kuus mängijat koos: peale eelmainitute on käed löödud Sverre Aava, Oliver Suuroru, Robert Valge ja Ivo Van Tammega.

Sadam pääses tänavu otse tugevuselt neljanda eurosarja ehk FIBA Europe Cupi alagrupiturniirile ja kindlustas seega vähemalt kuus rahvusvahelist matši. Kodus-võõrsil-süsteemis madistatakse Rumeenia tiimidega Oradea ja Arges ning poolakate PGE Spojnia Stargardiga.

Pärnu tiimil on uus peatreener Vitaly Stepanovsky, kes ühtlasi juhendab Ukraina koondist.

Märksõnad

Tagasi üles