Nädalast jäi kõlama Kas tõesti ainult sild?

Copy
Pärnu uue silla ehitus on saanud tohutu tähelepanu osaliseks.
Pärnu uue silla ehitus on saanud tohutu tähelepanu osaliseks. Foto: Andres G. Adamson

Pärnu kolmas autosild on siinse kogukonna keelel ja silme ees olnud kogu lõppeva nädala. Mürakas sillakaar liigutati oma õigele kohale ja kuigi lihtsurelikul ei õnnestu veel niipea sillal patseerida ega veereda, on Pärnu linn saanud uue maamärgi. Ja see on õigustatult tekitanud kohalikes elevust. Samas pole see sild kantilikult asi iseeneses. Lihtsalt sild ja kõik.

Võib öelda, et suure publiku kokku kutsunud sillakaare liigutamine andis Pärnus stardi valimiskampaaniale. Kohalikud valimised toimuvad tuleva aasta oktoobris. Kuigi linnapea Romek Kosenkranius on öelnud, et tema pärast sillaunistuse tõeks saamist meeri toolile enam ei püri, on seda praegu raske uskuda. Esiteks kogub ta sillaehitusel ninapidi juures olles tohutu kapitali ja see raisku lasta oleks lihtsalt rumal. Ses külluses oleks võimalik rambivalgusesse upitada enda valitud järeltulija, käia temaga kõrvu silda uudistamas ja rahvaga kohtumas, kuid säärast soosikut ei paista Kosenkraniuse kõrval olevat.

Kuna ülejäänud poliitjõududel ei ole 40miljonise valimiskampaania vastu šanssi, tõotab kogu valimisperiood Pärnu linnas tulla üsna igav. Konkurentide ülesandeks jääb vaid võidelda selle pärast, kes istuva ja istuma jääva meeriga kõige tugevamaid sõprussuhteid suudab hoida. Või õigemini pole seegi küsimus: sillarahal on Reformierakonna tempel. Koos silla-kaare paikasõidutamisega pitseeriti seegi liit.

Tagasi üles