13aastane Pärnu poiss purustas Eesti rekordi

Copy
Patrick Tomasson võttis enda nimele kettaheite Eesti noorterekordi.
Patrick Tomasson võttis enda nimele kettaheite Eesti noorterekordi. Foto: Marko Mumm/EKJL

Pärnu spordikooli ja Kalevi kergejõustiklubi poiss Patrick Tomasson tähistas 6. septembril 13. sünnipäeva. Rauno Kirschbaumi õpilane tegi endale kaks päeva varem ilusa kingi, kui püsitas U14-vanuseklassis Eesti rekordi kettaheites.

Nimelt toimus Viljandi linnastaadionil ja Paala heiteväljakul noorte heitjate seeriavõistluste neljas etapp, kus mõõtu võeti nii ketta- kui vasaraheites, aga ka kuulitõukes, odaviskes ja paigalt kaugushüppes.

Mõõduvõtu silmapaistvaim tulemus sündis U14-eaklassi kettaheites, kus Tomasson kõmmutas kuuest katsest viiel üle 41 meetri. Täistabamus sündis neljandal katsel, kui noor suvepealinlane saatis 750grammise ketta 46 meetri ja 33 sentimeetri kaugusele.

Patrick Tomasson teenis Viljandis Eesti rekordiga esikoha.
Patrick Tomasson teenis Viljandis Eesti rekordiga esikoha. Foto: Pärnu spordikool

Nõnda langes riigi tippmark, mis oli püsinud üle nelja aasta. Varasem rekord oli Sten-Erik Iiri käes, kes heitis 2020. aastal Rakveres 45.88.

Mõistagi tõi Tomassoni resultaat talle Viljandis esikoha. Teise koha pälvis võitja klubikaaslane Sebastian Värk, kelle parim katse maandus täpselt 41 meetri peale.

Tomasson võidutses ka kuulitõukes, kui saatis kolmekilose raudmuna 12 meetri ja 57 sentimeetri kaugusele. Odaviskes oli ta teine: 500grammine spordivahend lendas 32.28.

Patrick Tomasson (vasakul) on mitmekülgne sportlane: Eesti meistrivõistlustel saavutas ta kümnevõistluses hõbemedali.
Patrick Tomasson (vasakul) on mitmekülgne sportlane: Eesti meistrivõistlustel saavutas ta kümnevõistluses hõbemedali. Foto: Raul Mee/EKJL

Väärib märkimist, et Tomasson purustas ka juulis ühe Eesti rekordi, kui sai U14-vanuseklassi Maarjamaa tšempionaadil kümnevõistluses kirja 7308 punkti ja edestas Kert Kartsepa tippmarki (6929) mäekõrguselt. Konks on aga selles, et Tomassoni tulemus ei läinud rekordiraamatusse, sest ta teenis Eesti esivõistlustel teise koha: kulla pälvis tol võistlusel Pärnu Niidupargi kergejõustikuklubi poiss Toomas Tüür, kes nihutas riigi tippmargi koguni 7696 silmani.

Tagasi üles