Ühest üks: meistriliiga korvpallinaiskond sai silma pähe kohe avavoorus

Copy
Pärnulannad maitsesid võidurõõmu juba avavoorus.
Pärnulannad maitsesid võidurõõmu juba avavoorus. Foto: Pärnu Spordikooli Korvpallitüdrukud/Facebook

Pärnu spordikool sepistas Eesti naiste korvpalli meistriliigale ilusa alguse, kui sõitis Taaralinna ja alistas seal Tartu ülikooli naiskonna 78:62.

Kui tiimi peatreener Katrin Kallit ütles enne avamängu, et nende sats on hooaja eel kui üllatusmuna, siis esimesest matšist kooruski välja ilus etteaste. 

Ehkki pärnulannad kaotasid Tartu ülikooli spordihoones esimese veerandi 30 pealtvaataja ees 19:20, mindi poolajale juba kümnepunktises eduseisus (45:35). Riietusruumist naasnuna ei võetud jalga gaasipedaalilt, vastupidi: enne otsustavat veerandit juhiti juba 62:44 ja enam kindlat edu käest ei lastud.

Pärnu domineeris Tartu vastu lauavõitlust.
Pärnu domineeris Tartu vastu lauavõitlust. Foto: Pärnu spordikooli korvpallitüdrukud/Facebook

Üheksa naisega Taaralinna sõitnud spordikooli tiim domineeris lauavõitlust (52 vs. 38) ja näitas kiiduväärt viskeprotsenti (45 vs. 35). 

Eelmise hooaja liidrist ehk Jessica Ristimetsast ilma jäänud suvepealinna satsil kerkisid esile uued vedurid. Üleplatsinaine Hiie Vent sai 30 minutiga kirja ilusa statistikarea: tagamängija kogus 29 punkti (visked 14/24), seitse lauapalli, viis söötu ja viis vaheltlõiget. Katriin Juurik lisas 18, Andra Koorits 15 ja Katariina Rõngelep 13 punkti.

Tartu vastu müttas platsil üheksa naist.
Tartu vastu müttas platsil üheksa naist. Foto: Pärnu spordikooli korvpallitüdrukud/Facebook

Pärnu naiskond tuleb uuesti platsile kolmapäeval, kui võõrsil minnakse vastamisi Audentes/Tallinna ülikooliga. Kodupublik näeb satsi, mis koosneb vaid suvepealinna palluritest, esimest korda 11. oktoobril Pärnu spordihallis, kui vastu tuleb Keila Basket.

Tagasi üles