Ammende vürtsitas õhtusööki Ivo Nikkolo glamuuriga

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Nikkolo kevadsuvine kollektsioon on ülimalt elegantne, rõhutades naiseks olemise jõudu ja võlu.
Ivo Nikkolo kevadsuvine kollektsioon on ülimalt elegantne, rõhutades naiseks olemise jõudu ja võlu. Foto: Urmas Luik

Ivo Nikkolo kevadsuvine kollektsioon, mis rõhutab filmidiivalikkust, andis Pärnu Ammende villa müügijuhi Jaanika Hindriksoni sõnade kohaselt inspiratsiooni korraldada õhtusöök, kus moelooja easy glamour’i stiili toetab Ammende peakoka Marko Lumera menüü ja moodi esitlevad naised meie enda keskelt.

Nikkolo praegu müügil kollektsiooni esitlust jälgides tuli midagi tuttavat ette: samasuguseid taljet rõhutavaid kleite ja hõljuvaid seelikuid mäletavad paljud kas oma ema või vanaemade garderoobist. Ka halterneck’id ehk kaelataguse seosega kleidid- pluusid meenuvad mulle pigem ema ja tädide kui enda kantuna.

Diivalikult särav ja naiselik

Nikkolo disainerite kevadsuvine kollektsioon, mis läinud sajandi 50ndate-60ndate moest mõjutatud, toob esile rõhutatud talje ja figuuri, aga laiad seelikud.

Teisalt mõjub tänavune rõivavalik kevadiselt värske ja suviselt kirjuna. Meeleolu loovad nii kangamustrid kui ka musta-söehalli-beeži-sinise-laimi värvigamma. Nikkolole omaselt elavdavad pastelltoone trendivärvid, nagu laimiroheline, sidrunikollane, fuksiaroosa, klassikaline punane ja selle suve vaieldamatu lemmik, smaragdroheline.

Suvine kollektsioon manab silme ette sellised diivad, nagu Elizabeth Taylori, kes armastas kehajoont järgivat siluetti, või elegantse Marlene Dietrichi, kes ei peljanud kaharate seelikute kõrval kanda pükse ja tuunikat.

Nikkolo kleitide, seelikute, pluuside kõrval paeluvad alati pilku püksid ja modernistlikud kostüümid, mis hästi sobivad töötava naise garderoobi.

Ja tõeliselt üllatasid seekord mantlid: valida on nii kevadiselt värskete, suviselt kirjude kui daamilikult elegantsete pealisrõivaste vahel.

Nikkolo moodsaimad mantlid on minimalistlikult A-lõikelised ja kraeta, neile annab efekti eelkõige luksuslik kangas. Kollektsiooni pärl on külluslikust brokaadist moonimustriline mantel, kuid ülimalt pilkupüüdev näeb välja pitsdetailidega kaunistatud mantelgi.

Nagu ikka on Nikkolo rõivad detailideni lihvitud ja läbi mõeldud. Hooaja aksessuaaridki on möödunud sajandi keskpaigast inspireeitud ja rõhutavad daamilikkust.

Moelemmik on narmastega sall ja rätik, mida kasutatakse kõikjal, kaasa arvatud kordi ümber talje mähituna vöö aseainena. Vööd torkavad silma oma laiuse ja pikkuse ning mitme pandlaga. Vöö on Nikkolo kevadsuvise kollektsiooni lahutamatu osa nagu ehtedki, mille seas domineerivad pärlid, eriti pikad chanelilikud keed.

Uudne kevadine käekott on lapik taskukott, mida saab kanda nii lühikese kui pika rihmaga. Klassikalisest valikust jäi silma ümbrikkott ja paistab, et miniatuursete käekottide trendki jätkub.

Ja veel üks äratundmisrõõm soojendas südant, vaadates 1950ndatest pärit daamilikku käekotti väikese sanga ja keeratava metallkinnisega. Just sellist pisikest musta kandilist kotti, mida ema vaid erilistel sündmustel kandis, sai teismelisena emalt teatrisse minnes nuiatud.

Kottidel domineerivad naturaalsed või ärksad värvid.

Nikkolo kogu kingakollektsiooni Ammendes küll ei näinud, aga tundub, et moepildis valitsevad täistallaga kingad ja ümber pahkluu kinnitused.

Hea mõte oli Ammende müügijuhil esitleda Nikkolo rõivaid mannekeenide asemel Pärnu naiste endi seljas, lähendades nii moeloomingut selle igapäevase kandjaga.

Kevadiselt värvikirev

Nagu Ammende peakokk Marko Lumera õhtusöögi menüüd tutvustades lausus, sai ta selle kokkuseadmisel inspiratsiooni Nikkolo kollektsioonist. Ja peab ütlema, et Lumera sekundeeris oma toitudega suurepäraselt Nikkolole. Nii nagu Nikkolo loomingust leiab alati mõne iseäranis särava üllatuse, suutis Ammende peakokk oma abilistega külalised ahhetama panna, serveerides Sindi forelli vesipadjal, mis peale maitseelamuse pakkus koos kevadiselt erksa sellerikreemi ning punapeedi ja rohelise õuna lumega silmarõõmu.

Nagu rõivadisainer loob peakokk täiuslikkuse detailides, toidu puhul oleks ehk paslikum öelda – lisanditega. Nii kuulusid näiteks küpsetatud lambakeele juurde safraniga maitsestatud odrakruubid, redis, kurgikaaviar, köömne-tagliatelle, mündipuding ja rõikakaste, mis oma värvikirevusega ei jäänud alla Nikkolo lilleaasa meenutavatele suvekleitidele.

Kui Nikkolo loomingus annavad pastellidele vürtsi fuksiaroosa ja lõõmav oranž, siis Lumera pearooga – vasikapõsk ja veisefilee luuüdikastmega – kaunistas maapirnivahu, šalottsibula, marineeritud kurgi ja seente kõrvalt oranž kõrvitsapaber.

Nagu daamilikult mõjuv Chaneli kostüüm lõpetas õhtusöögi elegantne siidine šokolaadikook passionivilja, karge mündi, šokolaadimulla ja kirsivaibaga.

Mainimata ei saa jätta oskuslikku ja roogadega harmoneerunud veinivalikut, mida pakkus Ammende villa veinipartner Dunker. Ja nagu sommeljee Tõnu Kuuskmanni jutust selgus, said õhtusöögi külalised muu hulgas proovida alles müügile tulevaid veine nii Hispaania kui Tšiili veinikeldritest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles