Lapsed tahavad lauldes lapsed olla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõbus rongkäik liikus peopaika piki Kilingi-Nõmme peatänavat, Pärnu maanteed.
Lõbus rongkäik liikus peopaika piki Kilingi-Nõmme peatänavat, Pärnu maanteed. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmme suveaias laulis 1000 suud laupäeval Evelin Mei juhatusel “Laske lastel lapsed olla”, mis oli ühtlasi Pärnumaa laste laulupeo pealkiri.

Väikeste lauljate kaunid peorõivad jäid kontserdi ajal keepide ja jopede alla, sest ilmataat otsustas juuni teise päeva õhtul lükata päikese vihmapilvede taha ja hullama pääsesid tuulepoisid. Aga arvukas publik sai sooja laste laulurõõmust ja oli tänulik kaunite viiside õpetajatele.

Pärnumaa laste laulupidu peeti kolmandat korda (2008, 2010 ja 2012) Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmel ja peo korraldusjuht, MTÜ Pärnumaa Rahvakultuuri Keskseltsi esindaja Kati Põldots mainis, et see oli esimene kord, kui ilm alt vedas ja laululastest kolmandik koju jäi.

“Õpetajad on hästi kogenud, käinud lastega suurtel laulupidudel ja teavad, mida ilma vastu kaasa võtta,” rääkis Põldots. “Aga erilise pai teen Kihnu koolile, kes tuli täiskoosseisus, 19 õpilase ja kolme õpetajaga, kuigi hommikul oli tugev tuul, et kahtlesin, kas nad üle saavad.”

Kavas oli 20 laulu 77 koorilt. Kõlas üks laul rohkem, sest kilinginõmmelaste Toomas Volli muusikale ja Ly Kuninga sõnadele kirjutaud peo nimilaul samuti kilinginõmmelase Evelin Mei juhatusel läks kordamisele ja lõpetas paaritunnise kontserdi.

Küllap laulavad lapsed suvegi rõõmsaks, nagu soovis neile avasõnades Saarde vallavolikogu esimees, Pärnumaa omavalitsuste liidu haridus- ja noorsookomisjoni esimees Erli Aasamets.

Päeva esimese poole lauluproove soosis ilm ja rongkäik klubi juurest kesklinna kulges samuti vihmavabalt. Kõige ees sinise vilkuriga politseiauto, selle järel veoauto, roolis Raimo Simson ja koormaks kaskede vahel peo kunstiline juht Mart Tõnismäe laste lemmiku karupoeg Puhhi kostüümis, kaaslasteks Puhhi sõbrad ja peo üldjuht dirigent Evelin Mei.

Nende järel mitmesajameetrine värvikas saba, peas Are ja Audru kool ja peatänava ääri palistamas pealtvaatajad, noorimad neist lapsevankrites.

“Kilingi-Nõmmel on selliseks peoks tingimused parimad, ala on piiratud, laululava on astmetega, heas seisus, mahutab esinejad ilusti ära,” kinnitas Põldots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles