Suvised kohtumised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peatänav Rüütli.
Pärnu peatänav Rüütli. Foto: Ants Liigus

Igal suvel külastab Pärnut uhkes kübaras Rootsi vanaproua Liia. Tema kodu on Göteborgis, kuhu ta aastaid tagasi mehele läks. Liia sünnikodu asub aga Saaremaal Nasval, ise on ta Väimelas loomaarstiks õppinud.

Liiale meeldib Pärnu rohelus ja siinsed pargid. Eestisse tuleb ta ka siinsete spaade pärast. "Saaremaa spaad on tipptase. Göteborgis midagi sellist pole. Olen külastanud Stockholmis mõnda spaad, kuid mulle meeldib Saaremaal siiski rohkem. Sealsed spaad on peaaegu kõik läbi käidud. Sel aastal viibisin Meris nädala. Lõunatamas käisin teistes spaades. Olen väga rahul sealsete massaažidega," rääkis ta.

Õhtuid Pärnus sisustab Liia Tervises tantsimisega. Veetsin minagi päeva temaga koos. Käisime lõunatamas Jahisadama restoranis. Liiale meeldis sealne kaunis jõevaade, kuigi seal pakutud seakarbonaad  võinuks veidi pehmem ja praad suurem olla.

Külalisele meeldis väga Aleksandri pubi Räämal ja sealne šašlõkk. Kuna Liia õde elab samas kõrval, on seal palju pidusid peetud ja toidud on tõesti väga maitsvad.

Sõitsime koos külalisega Pärnus ringi. Liiat häiris, et paljudel tänavatel puuduvad sildid või algavad nad kuskilt tänava keskelt.

Samuti meeldis Liiale väga vana Reiu raudteesild ja selle maaliline ümbrus. Paar aastat tagasi käisime seal koos "Laulge kaasa" salvestusel.

Suvi jätkub, jääb oodata päikest ja rannailma, et jalad vette saaks ... Ka tahab külaline veeta õhtu Postipoisis, et Pärnu ööeluga tutvust teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles