Juhtkiri: Üks mõnus ja rahvarohke jõepidu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõnes kriitilisemalt meelestatud inimeses võib tekitada küll võõristust, et Pärnu igas mõttes suurimaks rahvaspordisündmuseks kasvanud kahe silla jooks kannab riigikogu liikme nime. Aga arvestades Jüri Jaansoni panust tippsporti, Pärnu jõe sportliku kallasraja ja kahe silla jooksu enda arengusse, pole küll põhjust nii-öelda elavast maskotist või tema nime kasutamisest loobuda. Esiteks pole riigikogu liikmeks olemine kõigest hoolimata häbiasi ja teiseks ei muuda miski seda, millega Jaanson sõudjana on hakkama saanud. Kõiges ei saa poliitilist propagandatonti näha.

Laitjaid-kritiseerijaid leidub ikka ja arvamuste paljusus on ainult teretulnud, kuid jäägu see Jaansoni rajas või jooksus poliitika nägemine vandenõuteoreetikute eralõbuks. Seda enam, et septembri algusele juba 2001. aastast oma jälje jätnud kahe silla jooks koos kõige selle juurde kuuluvaga kasvab ja muutub järjest populaarsemaks.

Imeks ei saagi pidada seda, et jälle langes osalejaterekord, kui jooksuvõistluse stardinimekirjadesse kogunes 1582 võistlejat ja kahe silla retkele asus 439 käijat ja 15 ratastoolisõitjat. Koos lastejooksul osalejatega ligi 2400 sportijat on ülimalt uhke saavutus.

Kahe silla jooksu puhul oli seni veidi kummastav, et lipatakse-jalutatakse küll ümber jõe, aga jõgi ise jääb aktsioonist kõrvale. Tänavu sai seegi viga kahe silla regatiga parandatud. Oma sisult nii orgaaniliselt selle jooksu mõttega haakuv veepealne mõõduvõtmine sai teoks tänu Pärnu surfikoolile ja Paikuse aerutamisklubile. Loodame, et esimene vasikas jäi kenasti süstale ja järgmisel aastal regatt jätkub ja saab endale lisa ujumisvõistlusestki.

Suure hulga inimeste entusiasmist ja kaasaelamisest sündinud suurüritus tõestas jälle oma elu- ja arengujõudu.

Saaks ainult jõe vasakkallas viimaks korda!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles