Tudengite kaheksapaat oli Moskvas teine

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmine.
Sõudmine. Foto: Raigo Pajula

Eesti sõudjad olid taas kutsutud Moskvasse suurejoonelisele Pealinna regatile, üliõpilaste MM-iks valmistuv kaheksapaat sai seal teise koha.

Martin Laiust, Oskar Kuzmini, Arnold Sangleppa, Joosep Laost, Madis Salumäed, Karl Koppelit, 2007. aasta U23 maailmameistreid Artur Maierit ja Martin Absaloni ning roolijat Kristiina Tinkust ootas Moskvas Krõlatskoje kanalil ees üllatus: varem võisteldi sel regatil tavakohasel 2000 meetri distantsil, nüüd oli võistlusmaa vaid 500 meetrit ja eelsõidud toimusid duellidena.

Kaheksalisi oli regatil kaheksa. Eesti võitis eelsõidus Saksamaad ning läksid finaali parima ajaga. Seal jäädi aga napilt, vaid 0,2 sekundiga alla Horvaatiale, kolmas oli Itaalia, neljas Norra.

“Eesti kaheksalise imevõit 2007. aasta U23 MMil töötab tänaseni,” kommenteeris Pärnu Kalevi treener Reet Palm. “Ikka saame võistluskutseid, alati tuletavad informaatorid tutvustades seda tiitlit meelde.”

Seekord said Eesti kaheksapaadimehed Moskvas autasudeks hästi rasked ja ilusad medalid, aga varem on seal võidu eest koguni kallist varustust jagatud. On Pärnu Kalevilgi saada Filippi kaheline, mille eest Venemaa sõudeliit tehasele juba rahagi ära maksnud.

Tudengite kaheksalise meeskond sõitis Moskvast rongiga Kaasanisse, kus nädalalõpul on üliõpilaste MM, tuleval suvel aga ülemaailmne universiaad.

Eesti sõudmise praegune visiitkaart meeste paarisaeruneljane harjutab Pärnus eesmärgiga võtta kuu lõpus EM-kuld, maailmajao meistrivõistlustele sõidavad ka Kaisa Pajusalu ja kahepaat Kaur Kuslap – Sten-Erik Anderson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles