Rannapargi 300aastasest remmelgast saab draakon

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapargis saeb mahavarisenud hiiglaslikust pajust välja lohemadu meenutavat abstraktset puitskulptuuri Tallinna kunstnik Toomas Altnurme.
Pärnu Rannapargis saeb mahavarisenud hiiglaslikust pajust välja lohemadu meenutavat abstraktset puitskulptuuri Tallinna kunstnik Toomas Altnurme. Foto: Ants Liigus

Pärnus Ammende villa vastas asuvas rannapargis undab mootorsaag ja suure kukkunud pargipuu kallal rassib töörõivais mees, samal ajal kui möödujad peatuvad ja töötegemist uudistama jäavad.

Selge, et talvekütet siin ei saeta.

Töömehe kõrval seisatanud Pärnu skulptor Rait Pärg tutvustas saemeest Tallinna kunstniku Toomas Altnurmena, kes seal linna tellimust täidab ja inetult maas vedelevast tüvehiiglasest kunsti teeb.

Tegemist on dendroloogide hinnangul ligikaudu 300aastase ajale alla vandunud remmelgaga, mis ajas võrseid ajal, kui Rootsi kuningas Karl XII oma vägede eesotsas Pärnut väisas, sai 100aastaseks, kui Pärnut külastas Vene tsaar Aleksander I, ja 200aastaseks, kui Pärnus kuulutati välja Eesti Vabariik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles