Korvpallurid võtsid Tarva skalbi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustas Peciukevicius.
Augustas Peciukevicius. Foto: PP

Korvpalliklubi Pärnu meeskond sai Eesti meistrivõistluste turniiri mängus võõrsil magusa võidu Rakvere Tarva üle.

Punktirohkel avaveerandil asusid pärnakad kohtumist ühe punktiga juhtima, lõpetades kümneminutilise minimatši seisul 25 : 24.

Teiselgi veerandil jätkus punkt-punkti mäng, milles jäid kolme punktiga peale virumaalased. Suurele vaheajale mindi kodumeeskonna eduseisul 45 : 43.

Kolmandal veerandajal haaras mänguohjad enda kätte Pärnu meeskond, asudes juhtima 75 : 64.

Viimasel mänguveerandil vähendas Tarvas küll vahet, kuid kaotusest see ei päästnud – lõpusireeni kõlades näitas tabloo pärnakate 96 : 90 paremust.

„Meile oli seda võitu väga vaja, ja just seda, et viskasime supermeeskonna üle. Hea mängu eest tuleb kiita Peciukeviciust, kes hoidis meie laeva kindlalt vee peal. Teinegi leedukas tegi oma töö korralikult ära. Mängu mustaks hobuseks oli külmavereline Kristjan Kitsing, kes tabas väga olulisel momendil vastastele valusa kolmepunktiviske. Veel oli Raadik, kes tegi seda, mida ta tegema pidi,“ ütles Pärnu meeskonna treener Mait Käbin magusa võidu järel basket.ee-le.

Käbin jäi eriti rahule oma meeskonna rünnakupoolega. “Neli meest viskasid üle 10 punkti. Olime pea igas elemendis Rakverest üle, välja arvatud pallikaotustes, mida meil oli rohkem. Poisid mängisid rünnakul väga hea partii,“ lausus Käbin.

Tarva peatreener Andres Sõber ei olnud samuti pärnakate kiitmisega kitsi. „Kõva mäng oli. Pärnu poisid olid väga tublid ja väärisid seda võitu. Meie üritasime, kuid Pärnu võttis oma. Müts maha nende eest,“ ütles ta.

Pärnu meeskonna suurim korvikütt oli 31 punkti toonud Augustas Peciukevicius. Osvaldas Matulionis ja Rain Raadik lisasid meeskonna heaks 19 punkti, Raadik võttis ka 14 lauapalli.

Tarva suurim skooritegija oli 26 punkti toonud Brandis Raley-Ross.

Pärnu meeskonnal on 18 mängust seitse võitu, mis annab turniiritabelis kuuenda koha.

KK Pärnu järgmine Eesti meistrivõistluste kohtumine on neljapäeval, 14. veebruaril võõrsil Kalev/Cramoga.

Enne seda seisavad pärnakatel ees Balti liiga mängud. Teisipäeval on võõrsil vastaseks Ventspils ja järgmisel laupäeval Riias sealne Barons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles