Juhtkiri: Tõehetk tuleb hiljem

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nüüdseks on ehk esimesed emotsioonid, mis järgnesid teisipäevasele sõnumile „Veerpalu mõisteti õigeks!“, mõnevõrra lahtunud, et vaadata nii Eesti suusasangari dopinguskandaali kui selle järelkajasid rahulikumalt ja tulevikku suunatumalt.

Ühest küljest on kahtlemata põhjust rõõmustada, et rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) tühistas Andrus Veerpalule kasvuhormooni tarvitamise eest määratud kolmeaastase võistluskeelu. Võit kohtusaalis tublide teadlaste ja juristide toel omandas pea samasuguse mõõtme kui võidud suusarajal ja mõjus väga paljudele Veerpalu austajatele ainsa õiglase lahendina.

Samal ajal ei jäänud teemakohastes uudistes ja teadetes mainimata CASi paneeli hinnang, et rahvusvahelise suusaliidu (FIS) karistus tühistati seetõttu, et „WADA testi puhul on piirväärtusi käsitletud valesti ja esines protseduurilisi vigu“, kuigi leidus viiteid, et Veerpalu siiski tarvitas välistekkelist kasvuhormooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles