Naiskodukaitsjad murdsid Pärnus müüte

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna lipu taustal jutlevad ringkonna esinaine Maie Pitsal (vasakul) ja auliige Elfriede Laidvee, liige 1936. aastast.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna lipu taustal jutlevad ringkonna esinaine Maie Pitsal (vasakul) ja auliige Elfriede Laidvee, liige 1936. aastast. Foto: Urmas Luik

Kas kulp ja automaat käivad käsikäes, kuidas metsalaagris magada, kui vastupidav peab olema õpperännakul, kes on staabitibid? Need ja teisedki küsimused said priiuse põlistumise päeval vastuse Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna külalisõhtul “Naised murravad müüte”.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabi saalis jälgis keskustelu Naiskodukaitse vormis väärikas hallipäine daam Elfriede Laidvee, kes astus organisatsiooni liikmeks 1936. aastal ja on nüüd selle auliige.

Taasiseseisvunud Eesti Vabariigis taasloodud Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond tähistab 5. juunil 20. aastapäeva. Ringkonnad tegutsevad igas maakonnas, Pärnu on neist oma poolesaja liikmega väikseim, kuid tegus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles