Pesitsevate lindude häirimine on keelatud

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnupesa munadega. Foto on illustreeriv.
Linnupesa munadega. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Keskkonnainspektsiooni teatel on looduskaitseseaduse järgi keelatud linnupesade ja munade tahtlik hävitamine ja kahjustamine, elumajadesse pesa tegevaid linde tohib takistada enne või pärast pesitsusaega.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnade järgi sai Haapsalu kordon hiljuti teate, et Topu sadama läheduses on kummipaadiga merel kaks isikut, kes korjavad lindude mune. Keskkonnainspektsiooni kontrollist selgus, et kaks Läänemaa meest olid korjanud linnupesadest kokku 314 muna. Ametnikud konfiskeerisid linnumunad ja alustasid juhtumiga seoses väärteomenetluse.

Eksperdi hinnangul oli tegemist üheksa linnuliigi munadega, millest 176 pärinesid naerukajakate pesadest. Kaitsealuste linnuliikide mune äravõetute hulgas ei leidunud, kuid sellest hoolimata hinnati keskkonnakahju suuruseks 1760 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles