Juhtkiri: Uuel parteil võib olla lootust

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Äsjaste küsitlusandmete kohaselt on Eestis praegu vähemalt 46 protsenti valimisealisi inimesi, kellele ei imponeeri ükski olemasolev Eesti erakond. Pärnu Postimeeski on kirjutanud, et selline näitaja on kogu taasiseseisvumisaja kõrgeim, näidates, et tegemist on suure lahkheliga valijate ja parteide vahel.

Seega, kas uuel parteil võiks olla lootust ennast kehtestada ehk leida liikmeid rahulolematute hulgast? Peamine probleem on selles, et otseselt tõesti pole uue erakonna järele vajadust ja talle pole õiget kohtagi. Ometi on suvel Eesti Panga nõukogu esimehe kohalt lahkunud Jaan Männik taas kinnitanud, et kõik märgid näitavad uue erakonna tulekut. Laseme tal siis tulla.

Pealegi paistab, et vähemalt tempo on valitud mõistlik. Kohalikele valimistele jõudmist eesmärgiks ei seata, küll loodetakse aasta-poolteisega tagada endale toetus riigikogu valimisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles