Naabrivalvega liitusid esimesed pärnakad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrivalve sektorid on tähistatud äratuntava oranži logoga.
Naabrivalve sektorid on tähistatud äratuntava oranži logoga. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna allkirjastasid Pärnu linnapea Mart Viisitamm, MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Tiina Ristmäe, Pärnu politseiosakonna vanemkomissar Mehis Mets ja loodud naabrivalve sektori vanem Laura Pikk esimese naabrivalve sektori koostööleppe.


Naabrivalve lepingu eesmärk on ennetada selles sektoris süütegusid, korraldada naabrivalvet ja lepinguosalistel teha koostööd turvalisema elukeskkonna loomiseks.



Kolmepoolne - politsei, linnavalitsuse ja sektori liikmete - koostöö sisaldab peamiselt õppe- ja teabepäevade korraldamist ning seaduse piires infovahetust, selgitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete praktikant Ivar Oja.



Pärnu esimene naabrivalve sektor hõlmab Tulika ja Humala tänavat, mille 13 majapidamist hoiavad heanaaberlikult üksteise varal silma peal.



Naabrivalve sektorid on tähistatud äratuntava oranži logoga.



Üle Eesti on naabrivalvega liitunud sektoreid enam kui 200.



„Naabrivalve sektori loomisest Pärnus on räägitud aastaid ja mul on hea meel, et lõpuks oleme jõudnud lepingu sõlmimiseni,” ütles linnapea Mart Viisitamm. “Naabrivalve toimimine on suurepärane näide aktiivsete linnaelanike, politsei ja linnavalitsuse koostööst.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles