Noormehed käisid kaigastega linnalehmi „paitamas“

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veised rannakarjamaal. Foto on illustreeriv.
Veised rannakarjamaal. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile kella 16 paiku sai politsei teate, et kolm nooremat meest on Pärnus Papiniidu tänava juures veiste aedikus, vehivad kaigastega ja ehmatavad loomi.

Politseinike saabudes üritasid noormehed ära joosta, kuid mundrikandjad tabasid nad Papiniidu tänaval maja juurest.

Tegemist oli 19-, 24- ja 21aastaste noormeestega, kes tunnistasid, et olid aedikus, sest soovisid loomi sööta ja katsuda.

Loomade omaniku Georg Artma sõnutsi juhtus ta samal ajal lähedal olema ja nägi oma silmaga, kuidas üks trio liige lehma kaikaga lõi. „Ka need, kes toimunust politseile teatasid rääkisid, et nad peksid ja lõid loomi,“ lisas ta.

Artma sõnutsi on juhtunu väga ebameeldiv ja tema pähe ei mahu, kuidas täiseas mehed sellise asja peale üldse tulid. „Sellises vanuses võiks kupli all juba midagi olla,“ arvas ta.

Loomapidaja sõnade järgi on Papiniidu tänava pikenduse kõrval rannaniitu pilliroost puhastav kari inimestega harjunud ja ei pelga neid.

„See kari on rannaniidul juba teist aastat ja usaldab inimesi, kelle käest nad leiba ja muudki head-paremat saavad. Kui mõni meie tööline on aedikute juures, oleme alti nõus soovijatele leivatükke jagama, et nad saaksid kogeda, mis tunne on lehmale peost leiba anda. Meil on autodes alati leiba kaasas,“ ütles Artma.

Linnalehmade Pärnusse tooja jutu järgi pole varem sellist asja ette tulnud, et inimesed läheksid lehmi ründama. „Ainus asi, mis meele mõruks teeb, on suvine pullitapmine,“ märkis ta.

Loomade vigastamist aedikust tabatud noormehed ei tunnistanud ja omanik loomadel silmaga nähtavaid vigastusi ei tuvastanud.

Politsei teatel jäi Artmaga kokkulepe, et kui tal hiljem tekivad noormeeste suhtes pretensioonid, pöördub ta politsei poole.

Loomade omanik ütles, et on ründajatest teatajatele väga tänulik. „Meil on naabruses asuvate majade elanikest omamoodi sõpruskond või naabrivalve tekkinud. Niipea kui märgatakse, et mõni loom lonkab või on karjast maha jäänud, antakse sellest teada,“ lausus Artma.

Artma ütles, et viib Pärnu rannaniitu alates kevadest rohust, võsast ja pilliroost puhtaks nosinud 220 lehma lähipäevil Soomaal asuvasse „talvekorterisse“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles