Peamiselt said tormiga kannatada Pärnumaa riigimetsad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituulte poolt pikalit puhutud puud.
Tormituulte poolt pikalit puhutud puud. Foto: Ants Liigus

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) hinnangul said möödunud ööpäevade tormiga peamiselt kannatada Pärnumaa metsad, mujal Eestis on kahjud piiratuma ulatusega.

"Tõsisemalt on kahjustada saanud Pärnumaa riigimetsad, kus kahjustatud metsa mahuks hinnatakse praegu ligikaudu 12 000 tihumeetrit, millest umbes 9000 tihumeetrit paikneb Viljandimaa piiril Kanaküla ja Riisselja metsandikes," ütles RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitter BNSile.

Jätkuvalt aga koristatakse seal metsateedele langenud puid, mistõttu on kahjustuste täpset ulatust praegu veel vara hinnata, lisas Kitter. Tema sõnul on ülejäänud Eestiski tekkinud tormikahjude ulatus riigimetsas täpsustamisel, kuid need on valdavalt seotud üksikute puude ja raiesmike servade tuulemurruga, kus kahjustused on üldjuhul võimalik koristada sanitaarraietega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles