Serbias tuuakse jõuluks tuppa tammepuu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallur Luka Cubrilo pole ise kingisõltlane, kuid jõulupuhkusele lennates kodustele Eestist üllatusi kotti siiski pani.
Võrkpallur Luka Cubrilo pole ise kingisõltlane, kuid jõulupuhkusele lennates kodustele Eestist üllatusi kotti siiski pani. Foto: PP

Pärnus profisportlasena leiba teenivad võrkpallur Luka Cubrilo ning korvpallurid Nemanja Miljkovic ja Zivojin Grubovic koos viimaste treeneri Darko Ivanoviciga räägivad, et nende õigeusklikul kodumaal on jõulud Eestist kaks nädalat hiljem.

Seega saavad pallurid koguni kolm korda pidulauas istuda: kõigepealt eestlaste jõule tähistades, siis uut aastat vastu võttes ja 7. jaanuaril õigeusklike jõulude ajal.

“Üks päev enne jõule on meil paast, mil sööme valdavalt kala. Jõuluõhtul kala ei sööda, siis on laual supp ja palju sealiha,” räägib Zivojin Grubovic. “Selleks õhtuks küpsetatakse igas peres teie mõistes valget leiba ja sellesse peidetakse üks metallraha. Kes oma leivakäärust mündi leiab, sellele naeratab alanud aastal mingi suur õnn.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles