Tamba poolsaarel viivad tuulikud kohalike unerahu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Räägiti, et uued tuulikud on moodsad, vaiksed, aga see on teooria, praktiliselt pole keegi siin midagi mõõtnud,” seletab Tamba küla põliselanik Arne Alberg oma õues.
”Räägiti, et uued tuulikud on moodsad, vaiksed, aga see on teooria, praktiliselt pole keegi siin midagi mõõtnud,” seletab Tamba küla põliselanik Arne Alberg oma õues. Foto: Urmas Luik

Tamba poolsaarel üleeuroopalise tähtsusega Väinamere loodus- ja linnualal hõõruvad tasuta saadavast tuulest elektrit kahe torni otsas pöörlevad labad, mille tööheli on viinud kohalikelt unerahu.

Udurõskel pärastlõunal, mil Tamba rannakarjamaal pahameele tekitajaid oma silmaga vaatamas ja kõrvaga kuulmas käisin, tegid tiivikud ligikaudu 100 meetri kõrgusel tuimalt pööreldes šahh-šahh-šahh.

“Me ei osanud midagi arvata, kui neid poste sinna püsti pandi, aga kui nad tööle hakkasid, oli kohe tugev müra, see häiris,” rääkis Salme talu perenaine Ella Lemetti-Kuortti, kelle majast on lähema tuulikuni alla kilomeetri. “Õhtul tunned, et kõrvades on surve, vilin, ei saa magama jääda, öösel ei saa ka magada. 16. veebruarist on olnud tugevad tuuled ja see tuugen undab ööd kui päevad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles