Juhtkiri: Keskus nagu muiste

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Mai piirkond ei ole muidugi nii rahvarohke ja suur rajoon kui näiteks Lasnamäe Tallinnas või Annelinn Tartus, kuid ometi on see eriline elukeskkond, mis pole oma populaarsust oluliselt kaotanud ja mis määrab linna kui terviku nägu päris suuresti. Õnneks on magalarajoonikski nimetatud piirkonna nägu viimaste aastate jooksul kenamaks muutunud. Kerkinud on uusi ja nüüdisaegsemaid elumaju ning varasemad on tänu korteriühistute ettevõtlikkusele saanud nii uue soojustuse kui kirevama eksterjööri, muutes sellega kvaliteetsemaks ja esteetiliselt sobivamaks nii vahetu kui ümbritseva elukeskkonna.

Mai ja Papiniidu elurajooni keskmes asuv Mai kultuurikeskus ehk lihtsalt Mai keskus on oma funktsiooni sobivalt täitnud mitu aastat, pakkudes kodu Pärnu seni ainukesele kinole, eri avaldumisvormides klubidele, millest näiteks nüüdseks legendistaatusesse jõudnud Roheline salong avaldas väga tugevat mõju terve põlvkonna muusika- ja kultuurihuvile. Keskuse juurde on kuulunud raamatukogu ja spordisaalgi.

Sel nädalal jõudis Pärnu Postimehe veergudele uudis, et 1986. aastal avatud Mai kino paneb sel kuul projektorid kokku ja uksed kinni, Mai kultuurikeskuse juhataja Külli Laane sõnutsi põhjustab selle vajadus soetada ajakohane digiprojektor, mida aga ei suudeta. Teisisõnu jääb keskusel ja kinol jaksu ehk raha väheseks, et ajaga kaasas käia. Lihtne järeldus sedastab, et kui ajaga kaasas käia ei suuda, jäädki ajale jalgu. Teha pole midagi, seda enam, et Pärnu kinosõbrad päris vaeslapse ossa ei jää, arvestades, et juba õige pea peaks südalinnas tööle hakkama igati modernne kobarkino.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles