Aika Kaukver: Õpilaste sõidusoodustust taotlege sotsiaalosakonnast

Aika Kaukver
, Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aika Kaukver.
Aika Kaukver. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu võttis 18. septembri istungil vastu määruse, millega laiendati Pärnu linna bussiliinidel tasuta sõidu õigust saavate isikute ringi. See tähendab, et tasuta sõidu õigus anti õppeperioodil (1. septembrist kuni 31. maini) ka kahe- ja kolmelapselise pere lastele ning seda alates teisest üldhariduskoolis ja/või kutseõppeasutuses õppivast õpilasest, kes ei ole vanemad kui 19 aastat.

Lihtsamalt selgitades: kui peres kasvab näiteks kolm last, kellest üks käib lasteaias ja kaks käivad koolis, saab tasuta sõita üks kooliskäivatest lastest. Pere saab ise valida, kes soodustuse saamise tingimustele vastavatest lastest tasuta sõidu õiguse tõendi saab. Teise näitena: kui peres on kaks kooliskäivat last, saab tasuta sõita üks laps.

Soodustuse saamiseks 2014. aastal peab õpilane olema rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanik taotluse esitamise kuupäeva seisuga. 2015. aastal soodustuse saamise eelduseks on, et õpilane peab olema rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanik taotlemise aasta 1. jaanuari seisuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles